ZEYTİN DALI OPERASYONUNA DESTEK MİTİNGİ VE YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Zeytin Dalı Operasyonuna Destek Mitingi Ve Yürüyüş Düzenlendi05 Şubat 2018 Pazartesi 08:27

Midyat’ta bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi Türkiye’nin sınırlarını korumak için Afrin’e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.Ak Partili Midyat Belediye Başkanlığı önderliğinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’nin sınırlarını korumak için Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla “Milli Birlik Mitingi ve Yürüyüşü” düzenledi. Atatürk Parkı’nda düzenlenen mitinge Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, ellerinde Türk bayrakları bulunan ve sık sık tekbir getirenler vatandaşlar, operasyondaki askerler için topluca dua ettiler. Fetih süresinin okunmasının ardından Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal da bir konuşma yaptı. Baysal konuşmasında, “Bu güzel toplantının iki güzel amacı var. Birincisi bu meşru operasyona destektir. İkincisi ise, askere gönüllü kampanyasını başlatarak onu hayata geçirmek içindir. Bu manzara zaten her şeyi, yani bu desteğin en güzel örneğidir” dedi. Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer de, “Değerli Midyatlılar, ülkelerin asker sayısı bellidir, Türk askerinin sayısı belli değildir. Çünkü her Türk asker doğar” dedi.