ZEYNEL ABİDİN ERDEM'İN İSMİ BULVARA VERİLDİ

Zeynel Abidin Erdem'in  ismi Bulvara verildi18 Aralık 2015 Cuma 08:31

Mardin’e büyük emekler veren Savurlu hayırsever işadamı Zeynel Abidin Erdem’in ismi Midyat’ta bir bulvara verildi.

Midyat Belediyesi tarafından Nusaybin ve Cizre yollarını birbirine bağlayan Devlet Hastanesi bulvarına, Savurlu işadamı “Zeynel Abidin Erdem” isminin yazılı olduğu yeni tabelası takıldı.

Bir süre önce Midyat Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu, meclis üyelerine bulvara işadamı Zeynel Abidin Erdem’in isminin verilmesi yönünde teklif sundu. Yapılan oylamada, Ak Partili üyelerin oy çokluğuyla bulvara işadamının isminin verilmesi kabul edildi.

MARDİN’E ÇOK ÖNEMİLİ KATKILAR SAĞLADI

Belediye Başkanı Nasıroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Zeynel Abidin Erdem’in Mardin’e ve tüm ülkeye önemli katkılar sağladığını hatırlatarak, şunları paylaştı.

Belediyemiz sınırları içinde Nusaybin Caddesi kavşağı ile Cizre Caddesi kavşağı arasında yer alan ve çevre bulvarı olarak kayıtlarda geçen söz konusu bulvara bugüne kadar bir isim vermemiştik. Bu bulvara, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hem eğitim hem de diğer bir çok alanda yaptığı hayır faaliyetleriyle gönüllere taht kuran ve tüm çevrelerce saygı gören hemşehrimiz Zeynel Abidin Erdem ismini vermeyi uygun gördük. İnşallah en yakın zamanda yine bir Savurlu hemşehrimiz olan Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismini de ilçemizde ölümsüzleştirmek için bir bulvara vereceğiz. Genelde insanlar öldükten sonra hatırlanıyor, ama bu defa tersi olacak. Mardin için önemli iki insan olan bu değerlerimize daha hayattayken isimlerinin bir caddeye vererek ölümsüzleştirmek. Bu arada dünyanın iyiliği için araştırmalarını sürdüren Sancar’a nice başarılar diliyoruz.