ZAFER BAYRAMININ 92. YILI KUTLANDI

ZAFER BAYRAMININ 92. YILI KUTLANDI31 Ağustos 2014 Pazar 00:40

30 Ağustos Zafer Bayramı 92. yıl dönümü kutlamaları, Midyat’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah saat 09.00’da Hükümet Konağı önünde Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, gaziler ve yakınlarının katılımıyla başlayan törende, Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu. Buradaki törende İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Daha sonra kürsüye çıkan Tankçı Teğmen Uğurtan Emir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramının Ulu önder Atatürk’ün önderliğinde birlik ve beraberlik ruhu içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi. 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk milleti için tarihte bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Emir, “Bu zafer ülkemizi parçalamak, milletimizi esaret altına almak ve yok etmek isteyen güçler tarafından yıllar boyu sinsice hazırlanan planların boşa çıkarıldığı bir zaferdir. Bu zafer bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Milletimizin ve onun kahraman ordusunun, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda, birlik ve beraberlik ruhu içinde nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği bir zaferdir. Asırlardır, aynı çatı altında hiçbir problemi olmadan yaşayan, Çanakkale’de, Yemen’de, Kafkaslar’da, Balkanlar’da ve Kurtuluş savaşında omuz omuza çarpışarak, vatan için yüz binlerce evladını şehit veren bu millet, arasına sokulmaya çalışılan nifak tohumlarının yeşermesine müsaade etmeyecek olgunluk ve anlayışa sahiptir.  Bunun en güzel örneği ordumuza hayat veren, ruh veren Mehmetçiktir.” dedi. Törenin Hükümet Konağı önündeki bölümünün sona ermesinin ardından Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Kaymakamlık makamında tebrikleri birlikte kabul etti. Bayram kutlaması resmi geçiş töreninden sonra son buldu.

Kaynak :Sizinmedya