YEMİŞLİ MAHALLESİ'NE CAMİ VE TAZİYEEVİ’NİN YAPIMINI MİDYAT BELEDİYESİ ÜSTLENDİ.

Yemişli Mahallesi'ne Cami ve Taziyeevi’nin yapımını Midyat Belediyesi üstlendi.13 Şubat 2017 Pazartesi 07:46

Midyat Belediyesi, kırsala yaptığı yatırımlarını, 2014 yılı mahalli seçimlerinden sonra sınırlarına 60 yeni köyün dahil olmasıyla daha da genişletti.

Midyat’a yeni bağlanan köyleri tek tek dolaşan Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, ziyaretleri sırasında köylülerin ilettiği talepleri yerine getirmeye başladı. Yemişli (Enhıl) Mahallesi’nde yoğun bir şekilde gelen cami ve taziye evi talepleri üzerine proje geliştiren Başkan Nasıroğlu, burada cami uygulamasının startını verdi. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Yemişli Mahallesi’ne yeni cami ve taziye projesini üstlendiklerini belirterek, inşaat çalışmalarının kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Başkanımız Nasıroğlu, yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine Yemişli Mahallemize kendi imkanlarımız ile şehrin taş mimarisine uygun modern bir cami ve taziye evi projemizin çalışmalarına başladık. Orada bir camimiz vardı, fakat kötü şartlardaydı. Biz bunu yıkıp yerine 500 bin TL'nin üzerinde yapacağımız bir masraf ile yeni bir cami ve taziye evi inşa ediyoruz. Mahallede (köy) yaşayan vatandaşlarımız cami ve taziye evi inşaatı için hayırseverlerden yaklaşık 150 bin TL toplamışlardı. Tabi ki bu rakam ile bir cami ve taziye evi inşa etmek mümkün değildi. Bu durumun bize iletilmesi üzerine belediye olarak, vatandaşlarımızın taleplerini göz önünde bulundurarak cami ve taziye evi inşaatının yapımını üstelendik. Din farkı gözetmeden ibadethaneler için elimizden geleni bugüne kadar yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Cami gibi, okul gibi, sağlık ocağı gibi kamuya mal olacak binaların yapımı ve onarımı için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Sonuçta belediyeler herkesindir ve herkese eşit şekilde yardımcı olmak ve hizmet götürmek zorundadır. İnşallah en kısa sürede camimizi ve taziye evimizi hizmete açıp, mahallemizin cami ve taziye evi ihtiyacını gidermiş olacağız.