VERİLEN SÖZ TUTULDU DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI.

Verilen söz tutuldu doğalgaz çalışmalarına başlandı.26 Mayıs 2019 Pazar 01:31

Midyat Belediye Başkanımız  Veysi Şahin'in daha önce müjdesini verdiği, doğalgaz çalışmalarına başlandı.

Midyat halkının yaşam konforunu artıracak doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vuruldu.  Yeni, Ulu Cami, Orta Çarşı  mahallelerinde 25 kilometreyi  kapsayan doğalgaz hattı çalışmaları nedeniyle Kaymakam Hüseyin Tekin, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan 'ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat’ın doğalgaza kavuşmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Kaymakam Tekin,  Vatandaşlarımızın yaşam standardını yükselteceğini bildiğimiz doğalgazın Midyat’a kavuşturulması ciddi manada tarihi dokuya sahip ilçemizin aynı zamanda modern yüzüne de katkı sunacaktır dedi.

Verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin ise, Midyat'ın doğal gazla kavuşması için uzun bir süredir uğraştıklarını belirtti. Başkan Şahin, halkımıza bu konuda verdiğimiz bir söz vardı. Bugün 'Bismillah' denilerek, doğal gaz için ilk kazma vuruldu. Bir vaadimizi daha gerçekleştirmiş olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Midyat halkına verdiğimiz hiçbir söz havada kalmıyor. Projelerimizi hayata geçirene kadar takipçisi oluyoruz. 'Midyat halkı her şeyin en iyisine layıktır' anlayışı ile yaptığımız ve bundan sonrada yapacağımız çalışmalar devam edecek. İlçemiz için önemli ve uzun zamandır beklenen bu müjdeli haberin hayırlı olmasını dilerim. Fakat biz bununla yetinmeyeceğiz. Biz bu 25 kilometrelik kotayı inşallah erken bir sürede bitirmeye çalışıp bunun üzerine bir 25 kilometrelik ilave koymaya çalışacağız. Belediye olarak bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz diye konuştu.

Doğal gaz firma yetkilisi ise Yunus Keskin’de, Midyat’ta doğal gaz dağıtım projesi toplam 400 kilometreye yakın olacak. 15 milyon dolara mal olacak yatırım 5 yıl içerisinde imarlı bölgedeki tüm cadde ve sokakları kapsayacak. Konut, resmi kurum ve ticarethaneler olmak üzere toplamda 30 bin aboneyi kapsayacak dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi. Kurdelenin kesilmesi ve ilk kazmanın vurulmasıyla, ilçeye doğalgazın sağlanması için çalışmalar başlatıldı.