TÜRK KIZILAY'I MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE BİR GÜN İÇERİSİNDE 77 ÜNİTE KAN TOPLADI.

Türk Kızılay'ı Mardin'in Midyat ilçesinde bir gün içerisinde 77 ünite kan topladı.31 Aralık 2012 Pazartesi 11:53

Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi ekiplerinin Midyat Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılay'ı Midyat Şubesi ile birlikte yürütülen kampanya sonucu belediye personeli ve vatandaşların desteği ile 77 ünite kan toplandı.

Türk Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, Midyatlı vatandaşların kan verme konusunda duyarlılık gösterdiklerini söyledi. Midyatlıların bundan sonraki kampanyalara da aynı hassasiyetle yaklaşacağını belirten Aykat, "Her üç ayda bir kan bağış kampanyamızın yanında, resmi kurumlarda belirli günlerde kan alım kampanyası düzenliyoruz. Türk Kızılay'ı olarak ülke genelinde kan ihtiyacının yüzde 80'ini karşılıyoruz. Amacımız tamamını karşılayabilmek. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine kullanılabilecek bir yedeğinin olmaması, kanın ve kan bağışlamanın önemini son derecede arttırmaktadır. Dernek olarak kan bağış kampanyamızın yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarımız sürmektedir" dedi.

Toplanan kan üniteleri mobil kan aracıyla Diyarbakır Kan Toplama merkezine götürüldü.