TİYATRO REPLİK İLE MİDYAT KAHKAHAYA BOĞULDU

Tiyatro Replik ile Midyat Kahkahaya Boğuldu07 Mart 2013 Perşembe 23:10

Midyat Belediyesi’nin düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında sahne alan Tiyatro Replik tiyatro ekibi çocukların yanısıra özellikle yetişkin ve kadınlara yönelik oynadıkları skeçlerle izleyenleri kahkahaya boğdu.

Midyatlı Şehmus Yığın’ın İstanbul’da kurduğu ve yönetmenliğini Uğur Tan Sayıner’in yaptığı Tiyatro Replik’in “Oğlum Bak Git Kaba Reşşo” adlı skeçleri izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Birbirinden bağımsız skeçlerden oluşan 8 oyunda Şehmus Yığın, Mehmet Özden, Osman Tepe, Nermin Demirel, Ömer Ayaz ve Işıl Ünal’dan oluşan ekip güldürü ağırlıklı skeçlerinde, toplumun kadına bakış açısı ve kadın-erkek ilişkilerini irdelediler. Bazı skeçlerde kadın rolünde de sahneye çıkan Şehmus Yığın’ın yanı sıra Mehmet Özden oyunculuk kabiliyetleriyle büyük beğeni toplayan isimler oldular. Skeçlerin bazılarını kendilerini yazan, bazılarında ise anonim eserlerden yararlanan ekip bir buçuk saatlik oyun sonunda hararetle alkışlandı. Midyat Belediyesi adına yapılan gösterilere katılarak ve tiyatroseverlerle bir araya gelen Midyat Belediyesi Kültür Müdürü Şehmus GÜMÜŞ,  Tiyatro Replik böyle bir projelerinin olduklarını ve belediye ile bunu ortaklaşa yapmak istedikleri bir talepleri oldu. Biz de Midyat Belediyesi olarak bu kapsamdaki çalışmayı kenttin tiyatro kültürü adına önemli bulduğumuz ve önemsediğimiz için bu çalışmaya katılarak katkı ve desteklerimizi sunduk Bu tür faaliyetleri yaygınlaştırarak, ilçedeki sosyal yaşama bir nebzede olsa katkı sağlamak istiyoruzifadelerini kullandı.

KENTİN KÜLTÜR ÖNEMLİ ETKİNLİK

Bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceklerini aktaran GÜMÜŞ,  Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak bu katkılarımızı ve desteklerimizi bir görev olarak biliyoruz. Bu anlamda yapılacak her türlü etkinliklere belediye olarak katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 600 çocuğumuzun tiyatro ile tanışması ve izlemesi kültür açısında bizim için oldukça önemlidir. Akşam ki seansta da yine yetişkinler için sahnelenen oyunda her kesimden insanın salonda olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Kentimizin kültür açısından gelişmesini sağlayacak ve kültürünü zenginleştireceğimiz projeler üretip çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz şeklinde konuştu. Tiyatro oyuncusu Şehmus Yığın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne düzenledikleri turne kapsamında Midyatlı tiyatroseverlerle buluştuklarını belirterek, Midyat Belediyesi ev sahipliğinde ve katkılarıyla bugün bu oyunu sahnelediklerini vurguladı. Kendisinin de Midyatlı olduğunu söyleyen Yığın, hemşehrilerim diye hitap ettiği solandaki sanatseverlerden tiyatroya sahip çıkmalarını ve boş koltukları doldurmalarını istedi. Yığın, tiyatro sanatına verdikleri desteklerden dolayı Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve diğer kadamelerdeki tüm yetkililere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.