TERÖR SALDIRISINDA HASAR GÖREN SAAT KULESİNİN SAATLERİ YENİLENDİ

Terör saldırısında hasar gören saat kulesinin saatleri yenilendi11 Ağustos 2016 Perşembe 12:52

Midyat'taki terör saldırısında hasar gören saat kulesinin saatleri yenilendi."

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Haziran tarihinde bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda kullanılamaz hale gelen Cumhuriyet Bulvarı’ndaki saat kulesinin 2 adet saati Midyat Belediyesi tarafından yenileriyle değiştirildi.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, yaptığı açıklamada, Midyat’taki patlamada hasar gören 2 saatin yenileriyle değiştirildiğini kaydederek, “İnşallah çok daha güzel günler yaşarız. Midyat’ımızın terör olaylarıyla değil de yatırımlarla anılması en büyük dileğimizdir.

Hayata geçirdikleri yatırımlarla Midyat’a yeni bir vizyon kazandırdıklarının altını çizen Baysal, Midyat’ın en işlek caddesinde yaptırdıkları saat kulesinin ilçeye ayrı bir güzellik ve ayrı bir renk kattığını söyledi.

ZİYARETÇİLERİ CEZBEDİYOR

Midyat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bulvarı’nda şehre özgü bir mimari ile inşa ettirilen ve üzerinde Müslüman, Süryani ve Ezidi inançlarının sembollerinin yer aldığı saat kulesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında bulunuyor. Dünya’da nadir bulunan 'Nahit Katori' taşıyla imal edilen saat kulesi, şehrin panoramik fotoğrafını çekmek isteyen ziyaretçileri cezbediyor.