TAZİYE VE KINAMA MESAJI…

Taziye ve Kınama Mesajı…10 Haziran 2016 Cuma 18:06

Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, Midyat’ta yaşanan bombalı saldırıyı, Midyat’ın huzuruna ve barışına ve yardımseverliğine yönelik menfur bir saldırı olarak niteledi.

Başkanımız Nasıroğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti. Midyat’ın barışına, birlik ve beraberliğine kasteden terör çirkin ve kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bu insanlık dışı saldırıda polislerimizi ve insanlarımızı şehit verdik, yüreğimiz yanıyor, derin bir üzüntü duyuyorum. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Midyat bir barış ve huzur kentidir ve bu şekilde kalmaya devam edecek. Midyat 110 bin nüfuslu bir ilçemizdir. Burada herkes birlik içinde, kardeşçe yaşıyor. Midyat halkı hep mazlumu ve mağduru kollamış, sahip çıkmıştır. Nitekim son zamanlarda çevre ilçelerden gelen insanlarımıza da sayısız desteklerimiz ve yardımlarımız olmuştur. Hiç kimseye siyasi görüşünü ve inancını sormadık. Hicret eden bütün herkese kucağımızı açtık. Bizler hiçbir zaman ayırım içinde olmadık, bölücülük içinde olmadık, fitne ve fesada izin vermedik. Hep sağduyulu olduk, hümanist yaklaştık her olaya ve her kesime. Midyat’ın bu şekilde terör olayları ile anılmasını arzu etmiyoruz. Bu olayı da şiddetle kınıyoruz. Midyatlı hiçbir insan bu saldırıyı hak etmiyordu. Bu terörü bize reva gören zihniyetleri lanetliyorum, yazıklar olsun. Bu  olay Midyat’ın huzuruna ve barışına yönelik menfur bir saldırıdır. Olayda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Herkesi sağduyuya, sükûnete, barışı ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeye yönelik bir dayanışma içinde olmaya davet ediyorum.