SÜRYANİLER PASKALYA BAYRAMI' NI KUTLADI

SÜRYANİLER PASKALYA BAYRAMI' NI KUTLADI12 Nisan 2015 Pazar 23:19

Farklı inançların ve dillerin bir arada, barış içinde yaşadığı tarihi Midyat kentindeki Süryanilerin paskalya kutlamaları, Mort İşmuni Kilisesi'ndeki ayinle başladı. Paskalya bayramı kutlamalarına, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu katıldı.

Hıristiyan aleminin en büyük bayramı olarak kabul edilen ve İsa Mesih’in son yemeğini, ölümünü, insanlar için kendini feda edişini ve üç gün sonra dirilişini simgeleyen Paskalya, düzenlenen ayinlerle kutlandı. Her yıl nisan ayı içerisinde kutlanan Paskalya Bayramı (Diriliş), bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kutlamalar sırasında misafirlere 'Yeni Yaşamın ve Dirilişin Simgesi' olan boyalı yumurtalar dağıtıldı. Süryani cemaatinin kilise bahçesinde toplanarak bayramlaştığı kutlamalarda, ayinin sonunda  Mort İşmuni  kilisesinin misafir odasına geçen Midyat Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, burada tebrikleri kabul etti.  Ayinden sonra konuşan Midyat Turabdin Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş, İsa Mesih’in diriliş bayramını büyük bir sevinç ve coşku içinde kutladıklarını belirterek, Bugün bizim için çok önemli bir gündür. Bayramın öncelikle Süryani cemaatine ve tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Ayinde ettiğimiz duaların ülkemizin refahına ve dünyamıza barış getirmesini diliyoruz. Bu kutlu dirilişin kardeşlik ve hoşgörü anlayışının gönüllerde yeniden yeşermesi en büyük temennimizdir. Özellikle komşumuz Irak ve Suriye'de devam eden iç savaşın biran önce son bulması için dua ediyoruz. Son dönemde Suriye'nin Habur Bölgesinde halkımızın yaşadığı trajedinin son bulması ve terör örgütleri tarafından kaçırılan yaklaşık 250 insanımızın sağ salim evlerine dönmeleri için hep birlikte dua ediyoruz.

Kaynak :Sizinmedya