SURİYELİ SIĞINMACILARA BAYRAM KIYAFETİ

Suriyeli Sığınmacılara Bayram Kıyafeti11 Ekim 2013 Cuma 10:52

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den kaçarak Mardin’in Midyat ilçesindeki çadır kentet yerleştirilen Suriyeli sığınmacılara, belediye başkanlığı tarafından Kurban Bayramı öncesi hazır giyim  yardımı yapıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) tarafından Akçaya Mahallesinde yerleştirilen Suriyeli sığınmacıların kaldığı  çadır kentte belediye başkanlığı tarafından yapılan hazır konfeksiyon malzemeleri Türk Kızılay’ına teslim edildi.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşlar için yardımda bulunduklarını söyledi. Organizasyonu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) ve Türk Kızılay’ına teslim edildiğini ifade eden belirten Nasıroğlu, “Elimizden geldiğinden fazlasını aldık. Sonuçta bunlar vatansız insanlardır. O vatansız insanlara sahip çıkmakta bizim hem dini hem de insanlık görevimizdir. Bizim aldıklarımızı gelip Türk Kızılay yetkililerine teslim ediyoruz. Bu yardımların Türk Kızılay’ı tarafından düzenli olarak dağıtacaklarına inanıyoruz.”dedi. Ayrıca belediye personeline yaptıkları katkılardan dolayı kaymakamlığıma ve ak parti ilçe teşkilatına  teşekkür ettiklerini aktardı.

Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Çelebi ise, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’un öncülüğünde Suriyeli sığınmacılara yardımlar yapıldığını belirterek, buradaki insanlar mazlumdur. Savaştan dolayı vatanlarından çıktılar. İnşallah vatanlarında bir an önce huzur sağlanır ve huzurlu bir şekilde vatanlarına dönerler. Şimdiden Suriyeli sığınmacıların kurban bayramını kutluyorum. Belediye Başkanımıza da bu hassasiyetinden dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yapılan yardımlardan ötürü Türk Kızılay yetkilileri, Suriyeliler adına çok teşekkür ettiklerini belirterek, Suriyeli sığınmacılara yardımların kurban bayramından önce adil ve hakkaniyet içerisinde teslim edeceklerini söylediler.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Şehmus Gümüş, Belediye Satın Alma Müdürü Faik Teomay, Ak Parti İlçe Teşkilatı ve belediye personeli katıldı.

Midyat Akçakaya Mahallesindeki Çadır Kent’te yaklaşık 4 bin Suriyeli sığınmacı kalıyor.