ANASAYFA » MÜDÜRLÜKLER » SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Görevleri :

a) İhtiyaç sahiplerinin başvurularını kabul eder.

b) Başvuru sahiplerinin ikametlerine giderek, ihtiyaçlarını tespit amaçlı tahkikatlarını yapar veya yaptırır.

c) İhtiyaç sahiplerine tespit sonucuna göre müdürlük imkanları doğrultusunda gerekli yardımları yapar.

d) Muhtaç durumdaki ailelere yemek yardımı yapar.

e) Dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engellilere ihtiyaçları doğrultusunda her türlü sosyal hizmet ve yardımı yapar.

f) Mağdur ailelerin çocuklarından çeşitli sebeplerle eğitimini yarıda bırakmış olanları tekrar okula ve dolayısıyla da topluma kazandırma konusunda çalışmalar yapar.

e) İlçemizdeki okullarda eğitim ve öğretimini sürdüren öğrencilere ihtiyaçları doğrultusunda yardım yapar.

g) İlçemizdeki spor kulüplerine her türlü malzeme yardımı yapar. Yurtiçi ve yurtdışındaki müsabakalarda üstün başarı gösteren sporculara meclis kararı ile ödül verilebilir.

ğ) Yaşlılar, kadınlar, çocuklar, dul yetim ve kimsesizler, şehit ve gaziler gibi toplumda dezavantajlı konumlardaki vatandaşlara yönelik gerekli sosyal hizmetleri yapar.

h) Doğal afet sonucunda mağdur olan ailelere yardımda bulunur.

I) Zabıta Müdürlüğü tarafından faaliyetlerinden men edilen seyyar satıcılara ait malzemelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtımını sağlar.

i) Yardım malzemelerinin güvenli bir şekilde depolanmasını ve korunmasını sağlar.

j) İhtiyaç sahiplerine yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine teslimini sağlar.