SİVRİCE KÖYÜ HEYETİ TEŞEKKÜR ZİYARETİNDE

Sivrice Köyü Heyeti Teşekkür Ziyaretinde02 Kasım 2016 Çarşamba 08:27

Midyat’ın Sivrice (Dalin) Köyü Muhtarı Bahrem Akalan başkanlığındaki köy sakinleri, köylerine verilen hizmetler nedeniyle Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na teşekkür etti.

Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 220 haneli, bin 480 nüfuslu köylerine Midyat Belediyesi tarafından yaptırılan kilit parke taşı döşeme çalışmalarından dolayı Sivrice Köyü Muhtarı Bahrem Akalan, köy ihtiyar heyeti ve gençlerden oluşan 20 kişilik heyet, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nu makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Sivrice Köyü Muhtarı Bahrem Akalan, köylerine kilitli parke taş döşeme çalışmalarından dolayı Başkan Şehmus Nasıroğlu’na ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek, “Midyat Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen köylülerin talebi üzerine köyün tamamında başlatılan ve bitirilen kilit parke taşı döşeme çalışmalarını sağlayan Belediye Başkanımıza yapılan tüm hizmetler için köyümüz adına teşekkür ediyorum. Yapılan parke çalışmasıyla köyümüz öyle güzel oldu ki şehirden hiçbir farkımız kalmadı.” dedi.

LAF DEĞİL, HİZMET ÜRETİLDİ

Belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Midyat Belediyesi olarak köylerimize yeni hizmetlerde bulunacağız. Köylümüzün sıcak ve samimi ilgisi bizi daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Hiçbir zaman bölge ve insan ayırımı yapmadık. Kentlerde verilen bütün hizmetlerin aynısını köylerde de vermeye başladık. Biz görev süremiz içinde laf değil, iş ürettik. Hizmetleri eşit bir şekilde her köşeye yaydık. Yaptığımız işlerle anılmak, bizi mutlu edecektir. Biz halkımızı seviyoruz. Sevgimizi de yaptığımız hizmetlerle gösteriyoruz” dedi.

HİZMET KERVANI DEVAM EDECEK

Köylerin her geçen gün güzelleştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Başkan Nasıroğlu, “Köylerin yolu beton asfalt olsa, içinde kanalizasyon ve parke taşı yapılsa köylü Midyat’ta hiç gelmez, kendi köyünde kalır. Her gün 10 dakika şehre gelir işini görür ve tekrar köyüne geri döner. Burada hiçbir işi olmaz. Ama bu olanaklar köyde olmayınca bu sefer köyden kaçıyor Midyat’a geliyor. Buraya gelince de buranın nüfusu artıyor. Bir bakıyorsun burada da kalmıyor ve İstanbul’a göç ediyor. Dolayısıyla oranında nüfusu artıyor. Kendi köyü ve babasının evi boşalıyor ve bir zaman sonra o ev harabe oluyor. Estel’de ve Midyat’ta da böyle insanlar vardı. Bunlar bir zamanlar Midyat’ın en zengin, en itibarlı insanlarıydı. Şimdi onlardan bir tane adam kalmadı memlekette. Bir sülale komple gitti, bir tane kalmadı. Bir mezarları kaldı burada. Sizi köyünüzde tutsak eviniz devam eder. Tutmazsak sizin de mezarınız kalır köyde. İnsanları köylerde tutamadık. Tutmayınca hayvancılığı öldürdük, Midyat’ın dengesini bozduk, İstanbul’un dengesini bozduk. Devlet okul yapma yetişemiyor artık, ama o köyde ki okulda mesela kimse yok. Hizmet kervanımıza devam edeceğiz. Kervanı Allah can sağlığı verdiği sürece devam edecek.” diye konuştu. Ziyaret sırasında Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer de muhtar ve köylülere eşlik etti. Köy heyeti, ziyaretin ardından Başkan Nasıroğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak : Sizinmedya