ŞEHİT POLİS VELİT BEKDAŞ TEKBİRLER EŞLİĞİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit polis Velit  Bekdaş tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı22 Temmuz 2016 Cuma 10:28

Darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı'ndaki polis özel harekat merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi Velit Bekdaş, memleketi Mardin'in Midyat İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda yapılan saldırıda şehit olan Velit Bekdaş (29) için memleketi Midyat'ta cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine AK Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Mardin Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, Mardin eski milletvekilleri Süleyman Bölünmez, ve Nihat Eri, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, şehidin annesi Leyla ve babası Abdulkadir Bekdaş ve yakınları,sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yakınları tarafından şehidin baba evinin bulunduğu  Yunus Emre Mahallesi , Türk Bayrakları ile donatıldı. Şehit Bekdaş'ın naaşı, baba evinde alınan helallik sonrası cenaze törenin düzenlendiği   Estel Köşk Meydanı 'na getirildi. Şehit naaşı burada, ellerinde Türk Bayrakları bulunan kalabalık tarafından, Şehitler ölmez, vatan bölünmez  sloganlarıyla karşılandı.

BUNU YAPANLAR BİR GRUP YILANLAR VE ÇIYANLARDIR

Şehit naaşının katafalka konuşmasıyla başlayan tören, şehit polis Velit Bekdaş'ın özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra törene katılan Mardin Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, bir konuşma yaptı. Tosun,  15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü anayasal düzeni ortadan kaldırmak, devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere girişilen darbe teşebbüsü başta vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerimizce gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Bu kalkışma da çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlilerimiz şehit olmuş ya da yaralanmıştır. Özel harekat polisimiz Velit Bekdaş da şehit olan kardeşlerimizdendir. Her ne kadar bu darbe girişimi Türk Silahlı kuvvetleri bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışan hainlerin, halkımızın ‘Peygamber Ocağı’ olarak adlandırdığı Türk Silahlı kuvvetlerinin vatanına, milletine, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bunu yapanlar bir grup yılanlar ve çıyanlardır. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz bu mücadelede ebediyete uğurladığımız kahramanlarımızın, yiğitlerimizin ve acısı ve hüznü içimizde ve yüzümüzde saklıdır. Ancak vatanımız, devletimiz ve bayrağımız uğrundaki bu mücadelemiz Çanakkale ruhundaki, Bedir ruhundaki inanç ve kararlılıkla devam edecektir, etmek zorundadır. Tarihin omuzlarımıza yüklediği bu kutsal vazifesinin farkındayız ve bilincindeyiz. Bu hususta inancımız tamamdır.

BU BİR NAMUS DAVASIDIR

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu , “Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı koymak için tek vücut olarak tüm Midyatlar Türkiye’nin her yerinde mücadele verdiler. Her zaman her yerde bayrağımızın yanındayız, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız.  Aynı zamanda şimdiki hükümetin, Ak Partinin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın yanındayız. Bunu buradan herkese ilan ediyoruz. Çünkü sonuçta tek bir bayrağımız var, tek bir devletimiz var. Bu bayrağa, bu devlete sahip çıkmak herkesin görevidir. Bu bir namus davasıdır. Bu namus davasına katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından  Mardin Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, tarafından cenaze namazı kılındı. Yapılan duanın ardından şehit polis Bekdaş'ın naaşı, yaklaşık 1 kilometre boyunca omuzlarda taşınarak  Seyfettin Güneştan Caddesi  üzerinde bulunan  Hacı İsa Cengiz Mezarlığı 'na götürüldü. Burada da cenaze namazı kılamayanlar için ikinci kez daha cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehit polis Bekdaş'ın naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi. Vali Yaman ile AK Partili Miroğlu da şehit polis Bekdaş'ın mezarına toprak attıktan sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve 3 kez saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Yaman, şehit polis Bekdaş'ın annesi Leyla ve babası Abdulkadir Bekdaş'a Türk Bayrağı ve şehit polis Velit Bekdaş'ın fotoğrafını verdi.  Baba Bekdaş, Türk Bayrağı'nı ve oğlunun fotoğrafını öpüp başının üzerine koyarak teslim aldı. Yaşananlardan sonra gözyaşlarına hakim olamayan baba Bekdaş, "Vatan sağ olsun  dedi. Mezarlıktaki vatandaşlar dağılırken, Milletvekili Miroğlu ve Vali Yaman, şehit polis Bekdaş'ın mezarı başına gelerek, gül bıraktı, dua ettikten sonra mezarlıktan ayrıldı.

Vatandaşların mezarlıktan ayrılmasının ardından, Orta Çarşı Mahallesi'nde bulunan Belediye Taziye Evi'nde şehit polis Velit Bekdaş'ın babası Abdulkadir Bekdaş ve yakınları başsağlığı ve taziye dileklerini kabul etmeye başladı.