ŞEHİDE SAYGI VE TERÖRE LANET MİTİNGİ

Şehide Saygı ve Teröre Lanet Mitingi19 Aralık 2016 Pazartesi 08:28

Türkiye’de son dönemlere artan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Midyat'ta, belediye başkanlığı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği “Şehide Saygı ve Teröre Tepki” mitingine her yaştan vatandaşlar katıldı.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen “Şehide Saygı, Teröre tepki” mitingine halk ve gençler bayraklarla destek verdi. Mitingde "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbir getirildi.

Aralarında Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun konuşmalar yaptığı mitingde, birlik beraberlik çağrısı yapılarak, terörün asla gayesine ulaşamayacağı ve kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceği dile getirildi.

MİDYAT’TAKİ BARIŞI BÜTÜN TÜRKİYE'YE YAYMAK İÇİN BURADAYIZ

Burada konuşma yapan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayarak, “Midyat barış kentidir ve bu barışı Allah'ın izniyle bütün Türkiye'ye yaymak için hep birlikte burada toplandık. Burada ülkemize yapılan emperyalist saldırılara karşı çıkmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Çünkü sonuçta bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Kime karşı? Dünyayı sömürmek isteyen emperyalist güçlere karşı. Bizi çepeçevre çevrelemişler. Ülkemizi bölmek istiyorlar. Bu bölünmeye karşı dik duracağız. Suriye'nin halini görüyorsunuz. İnsanlar oradan kaçtı, her biri bir yere gitti. Yoksulluk içinde yaşıyorlar. Bunu en iyi bilen, en iyi anlayanlar bizleriz. Niye? Çünkü çoğunluğu buraya geldi. Onların durumlarının ne olduğunu biz gözlerimizle gördük. Niye? Emperyalist güçler Suriye'yi işgal ettiler. Suriye'yi parçalamak için ellerinden geleni yaptılar. Irak'a da yaptılar. Bunu Türkiye'de de yapmak istiyorlar. Bunu yapamayacaklar.” dedi.

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İLE TERÖR ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK

Kalabalığa seslenen Mardin Valisi Mustafa Yaman ise, güçlü bir Türkiye ile terörü ülkeye gündeminden çıkacağını söyleyerek,  “Millet olarak Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da siz vatan evlatları bu toprağı, ülkesini ve bu toprağa göz dikenlere karşı büyük bir mücadele verdiniz ve şehitler verdik. Bundan sonra da vereceğiz. Çünkü bu ülke bu millet çok güçlü. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti Allah'ın izni ile bu belayı ülkenin gündeminden çıkaracak.” diye konuştu.

BU PATLATILAN BOMBALARLA İÇ SAVAŞ ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Vali Yaman'ın ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, provokasyonlara gelinmemesi konusunda çağrıda bulunarak, Türkiye'nin Suriye'ye dönüşmesine izin vermeyeceklerini vurguladı Metiner, şöyle konuştu:

Biz Kayseriyiz, biz Mardiniz, biz Midyatız, biz birlikte Türkiyeyiz. Biz Türküz, biz Kürdüz, biz Arabız, biz Lazız, Çerkeziz, ama birlikte Türkiye'yiz. Tek milletiz. Hiç kimsenin bizi bölüp parçalamasına izin vermeyeceğiz. PKK'nın hangi amaçlar doğrultusunda kimler tarafından kullanıldığını hepiniz görüyorsunuz. Emperyalist devletlerin, yanı başımızdaki bazı bölgesel devletlerin kirli ve karanlık bir taşeronu olan örgütün bu topraklarda yaşayan aziz milletimizi esir almasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi Suriye'ye dönüştürmenize asla izin vermeyeceğiz. Gencecik polislerimizi, askerlerimizi öldürüyorlar. Yiğitseniz mertçe vuruşun mertçe. Bir yere bomba bırakmak, bir otobüsün yanından geçerken bir aracı patlatmak ancak kalleşlerin, korkakların, namertlerin işi olabilir. Karşınızda diz çökmeyeceğiz. Bizi bölmenize izin vermeyeceğiz. Türk ve Kürdü, Arabı karşı karşıya getirmenize asla izin vermeyeceğiz. Biz bu ülkenin Türkleri, Kürtleri, Araplari aynı damardan dolaşan kanız. Sizi yeneceğiz. Bu patlatılan bombalarla iç savaş çıkartmaya çalışıyorlar. Etnisite ve mezhep üzerinden aramıza fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Onların yeşermesine asla izin vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmelerine asla izin vermeyeceğiz. O teröristlere hak ettikleri dersi en ağır bir biçimde vericeğiz. Ama onların provokasyona, oyunlarına gelmeyeceğiz. Konuşmaların ardından yaklaşık bir kilometre yürüyen kalabalık Estel Köşk meydanında protesto eylemini sonlandırdı.