PROF. DR. AZİZ SANCAR’IN İSMİ MİDYAT YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU'NA VERİLDİ

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi Midyat Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'na verildi18 Aralık 2015 Cuma 08:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi önümüzdeki günlerde açılacak olan Midyat Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'na verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna verdiği akşam yemeğinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen yemek öncesinde konuşan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Midyat Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'na Aziz Sancar isminin verildiğini kaydetti. Mardin Savur ilçesinde bulunan Savur Ortaokulu ve Artuklu ilçesindeki Artuklu Anadolu Lisesi'ne Aziz Sancar'ın adının verilmesinin kararlaştırıldığını açıklayan Erdoğan, Mardin'de yapımı tamamlanan bilim sanat merkezine de "Profesör Doktor Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi" adının verileceğini bildirdi. Mardin'de "Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları", "Aziz Sancar ve Bilim Konulu Kompozisyon Yarışması" ve "Aziz Sancar Konulu Resim Yarışması" gibi etkinliklerin temel eğitim ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenleneceğini belirtti.