ÖFKE DERİN, ACIMIZ ORTAK

Öfke derin, acımız ortak14 Aralık 2016 Çarşamba 10:45

İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, öfkenin derin, acının ortak olduğunu söyledi.

Midyat Belediyesi’ndeki makamında açıklama yapan Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını “en sert biçimde” kınayarak, hain terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, millete başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

Saldırının arkasındaki karanlık odakları, bu saldırıyı gerçekleştirenleri, planlayanları ve zihniyetlerini lanetlediklerini vurgulayan Nasıroğlu, “Emperyalist ülkeler, ülkemizi kuşattılar. Emperyalistlere karşı koymak bizim birinci görevimizdir. Emperyalistleri nasıl birinci Dünya Savaşı'nda bu ülkeden kovmuşsak, Kurtuluş Savaşı’nda şimdiki emperyalist kuşatmayı da hem ekonomik yönden, hem siyasi yönden, hem de güç olarak inşallah birlikte yeneceğiz ve yıkacağız dedi.

BU ŞİDDETİ BİZE REVA GÖRENLERE KARŞI KOYMALIYIZ

Başkan Nasıroğlu, söz konusu saldırıyla 79 milyon vatandaşın hedef alındığını belirterek, “Bu hain saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü parçalamak isteyen bütün güçlere karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Çünkü sonuçta vatanımız tektir, bayrağımız da tektir. Elbette insanlarımız farklı düşünebilir, değişik etnik gruplardan oluşabilir, ama bu topraklar içerisinde yaşayan bütün insanların mutlu olması için mücadele vermemiz lazım hep birlikte. Bu terör olaylarını ve bu şiddeti, bu kanı bize reva gören insanlara en şiddetli şekilde karşı koymamız lazım. Bunu koyarken de elbette polisimize, askerimize, güvenlik güçlerimize sahip çıkacağız. Çünkü onlar bizim için, bu vatan için mücadele veren insanlardır. Bütün olaylarda bugüne kadar şehit olan bütün sivil, asker, korucu, polis, herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Terör belasını başımızdan def edebilmek için birlik ve beraberliğimize daha çok değer vermemiz lazım. daha çok birbirimize sarılmamız lazım.” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ BU ÜLKEDE

Başkan Nasıroğlu, şöyle devam etti: “Bu vatan için mücadele veren insanlara sahip çıkmak bütün yurtsever insanların görevidir. Bu ülkedeki 780 milyon metrekare yüzölçümünde yaşayan bütün insanların milli görevidir. Misakı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkesin terörizme karşı mücadele etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tür terör olaylarının olmaması için halkın duyarlı olması gerekir. Olay olmadan önce önlem almamız lazım. Olay olduktan sonra önlem almanın veya bir şey yapmanın bir anlamı yok. Avrupa’da oto kontrol var, oradaki insanlar duyarlıdır. Herhangi bir şey gördüğü zaman kendi yetkililerine en iyi şekilde haber veriyorlar. Duyarsız değiller, korkmuyorlar. Ülkelerini sevdikleri için bunu yapıyorlar. Bizim de bunu yapmamız gerekiyor. Memlekete sahip çıkmak mecburiyetindeyiz, ülkemizi sevmek zorundayız. Başka ülkemiz yok, başka toprağımız yok, başka yerde yaşayacak yerimiz de yok. Çocuklarımızın geleceği bu ülkededir. Bu ülkenin geleceği için hepimiz dua etmemiz lazım, birlik beraberliğimize tabi olmamız lazım.