MİDYAT'TA YENİ OKUL İNŞAATI

Midyat'ta Yeni Okul İnşaatı09 Ekim 2018 Salı 10:16

Midyat'ın en fazla göç alan kentin en büyük yerleşim yerlerinin başında gelen Sanayi Mahallesi'nde ilkokul ve ortaokul binasının yapılması için uzun süredir yapılan girişimler sonuç verdi.

Sanayi Mahallesi'nde herhangi bir eğitim kurumunun bulunmaması üzerine  Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay'ın girişimleri sonucu  Milli Eğitim Bakanlığı'nca yatırım programına alınan 24 derslikli ilk ve ortaokul  binası için Midyat Belediyesi 3 bin 5 metrekare  arsa tahsis etti. Midyat Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantının tek gündem maddesi olan  Sanayi Mahallesi'nde okul binası yapılması, belediye meclisinde çoğu zaman karşıt oy kullanan farklı partilerdeki meclis üyelerini de birleştirdi. Belediye Meclisi'nin  Ak Partili, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Saadet Partili üyeler, okul yapımı için belediyenin arsasının tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verdi. İhale aşaması tamamlanan okul yatırımı, belediyenin arsa tahsisi etmesiyle yapımına başlanacak. Önümüzdeki yıl inşaatı tamamlanması planlanan okul yatırımı inşaatı bittiğinde okula  Midyat Belediyesi  adı verilecek ve bu okulda 1000'in üzerinde öğrenci eğitim-öğretim görecek. İlçe merkezinde en büyük yerleşimin bulunduğu  Sanayi Mahallesi'nde ikamet eden aileler, çocuklarının eğitimden geri kalmamaları için kendilerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan  Mustafa Kemal İlkokul ve Ortaokuluna yaz kış demeden yürüyerek gönderiyorlardı. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yoğun talep üzerine okul yapımı için arsa tahsisinde bulunduklarını belirterek, "Bugün Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte oy birliği ile okul yapımı için karar verdik. ilçemize, öğrencilerimize hayırlı olsun. inşallah okul binası tamamlandığında adının 'Midyat Belediyesi' okulu olmasını talep ediyoruz" dedi.

Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ da, okul yapımı için arsa tahsisinde bulunması için oy birliği ile karar alan belediye meclis üyelerine teşekkür etti.