MİDYAT’TA TÜRK KIZILAY KAN TOPLADI

Midyat’ta Türk Kızılay Kan Topladı22 Ekim 2013 Salı 13:07

Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi ekiplerinin bölgede yürütülen kampanya sonucu Mardin’in Midyat ilçesine gelerek kan topladı.

Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçelerinin ardından Midyat’ta gelen mobil ekip, Ortaçarşı Mahallesi Köşk meydanındaki alanda kan topladı.

Başkan Şehmus Nasıroğlu, Kızılay'a kan bağışı konusunda destek vermek gerektiğini vurgulayarak herkesin kan vermeye davet etti. Bir insanlık görevi olduğunu ve herkesin acil kana ihtiyacı olabileceğini, belirten Başkan Şehmus Nasıroğlu, “Kan bağışı yapmak, kısa bir zaman alır ancak karşılığında bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Bu bir insanlık görevidir ve aynı zamanda kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Ayrıca kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik ve bir zorunluluktur. Çünkü verilecek kan bir hayat kurtaracaktır, sağlıklı her bireyi bu kampanyada görmek isterim dedi.

Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi'nden gelen ekip sorumlusu Dr. Kasım Kanan, “Kızılay'ın her zaman belirli bir stok ile çalışması lazım. Vatandaşların kan ihtiyacını karşılamak için düzenli ve sürekli kan bağışında bulunmaları önemlidir. Vatandaşlarımızın kan bağışına ilgi duymalarını ve sağlıkları elverdiği sürece kan bağışında bulunmalarını istiyoruz. Kan vermenin sağlık açısından da pek çok faydası vardır dedi.