MİDYAT’TA, TAYİNİ ÇIKAN HÂKİM VE SAVCILARA İFTAR YEMEĞİYLE VEDA

Midyat’ta, tayini çıkan hâkim ve savcılara iftar yemeğiyle veda15 Haziran 2016 Çarşamba 09:59

Midyat’ta, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yaz kararnamesiyle görev yerleri değişen savcı ve hâkimler için iftar yemeği düzenlendi. Matiat Oteli'nde verilen iftar yemeğinde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, tayini çıkan hâkim ve

FEDAKARLIKLARINA ŞAHİT OLDUK

Bozkurt, “Geçen hafta içerisinde PKK terör örgütü tarafından Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğümüze yapılan bombalı saldırı da şehit olan altı vatandaşımıza ve 50'nin üzerinde ki yaralılarımız ile ilgili olarak, öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralarımıza Cenabı Haktan acil şifalar diliyoruz. Ben öncelikle Bakanlığımız ve Kurumumuz adına kendilerine Midyat'a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni görev yerlerinde aynı şekilde hayırlı hizmetler yapmayı Cenabı Allah onlara nasip eder inşallah. Biz onlara buradaki fedakâr, özverili, çalışkan, adalet için her türlü fedakârlığı yapan tavırlarına şahit olduk. Bundan sonraki görev yerlerinde de aynı şekilde hizmetlerinin devam edeceğine inancımız sonsuz. İnşallah kendileri için, aileleri için, milletimiz için, devletimiz için bu tayin hayırlı olmuş.” dedi.

HELALLİK İSTEDİ

Tayini çıkan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökhan Oflaz ise, görev süresi boyunca verimli zamanlar geçirdiğini belirterek, "Öncelikle böyle bir geceyi bize tertip ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hafta içinde ilçemizde düzenlenen saldırıyı kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Dilerim Midyat bu tür saldırılardan her zaman uzak olur. Çalıştığımız iki senelik süre içerisinde ben burada çok güzel, verimi zamanlar geçirdim, çok güzel arkadaşlıklar kurduğumu düşünüyorum. Herkes emeği ile bize destek verdi. Özellikle Başsavcımıza, Kaymakam beye, Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemizin avukatlarına da bize karşı olan tavırlarından, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımızın özverili tavırlarından dolayı, emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Hepsi hakkını helal etsin bize.” diye konuştu.

ANI PLAKETİ VE HEDİYE

Yemeğin sonunda Midyat Adliyesi'ne yaptığı katkılardan dolayı Ağır Caze Mahkemesi Başkanı Gökhan Oflaz, Hakim Sibel Polat Coşar, Hakim İbrahim Arslan, Cumhuriyet Savcısı Adem Karataş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Coşar, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Sever ve Cumhuriyet Savcısı Semra Bayraktar’a anı olarak plaket ve hediyeleri verildi

PLAKETİNİ ŞEHİT VE YARALI POLİSLERE İTHAF ETTİ

Savcı Bayraktar, kendisine takdim edilen plaketini, geçtiğimiz Çarşamba günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan ve yaralanan polis memurlarına ithaf ettiğini belirterek, “Daha fazla layık olduğunu düşündüğüm İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde hala çalışan şehit ve yaralı olan tüm polis kardeşlerime ithafen şuan GATA’da tedavi gören ve manevi oğlum olarak gördüğüm polis memuru Savaş Sevim’e plaketimi vermek istiyorum.” dedi.  İftar yemeğine, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu ve Nurşen Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Ağız Ceza Mahkemesi Başkanı Gökhan Oflaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, hâkim ve savcılar ile Mardin Barosu Temsilcisi Mehmet Sait Baş, adliye personelleri ve avukatlar katıldı.

Kaynak: Sizinmedya