MİDYAT’TA OKUL KANTİNLERİNDE SIKI DENETİMLER BAŞLADI.

Midyat’ta okul kantinlerinde sıkı denetimler  başladı.26 Ekim 2016 Çarşamba 08:41

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tek tek okulları dolaşarak incelemelerde bulundu.

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okul kantinlerini denetleyen zabıta ekipleri, yasak ürünler konusunda kantin sorumlularına bilgi verdi. Kantinlerde satılan gıdaları titizlikle inceleyen zabıtalar, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda hassas davrandı.

Ekipler, gıdaların ambalajları, hazırlandığı tezgahların temizliği, ürünlerin son kullanma tarihi, kantinlerde satışı yasak ürünlerin satılıp satılmadığı konularını inceledi. Yapılan denetimlerde ciddi bir sorun ile karşılaşılmazken, özellikle okul kantinlerinin mevzuata uygun çalıştırılması için işletmecilere gerekli uyarılarda bulunuldu. Ekiplerinin denetimleri yıl boyunca sürecek.

Midyat Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Barış Özsunar, gıda üretim ve tüketimi yapılan ve özellikle de öğrenciler tarafından tüketilen gıdalar konusunda hassas davrandıklarını ifade ederek, Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerimize yönelik denetimleri sıklaştırdık. Biz belediye olarak sorumluluğumuz kapsamında bu tür denetimleri devamlı olarak yapacağız”