MİDYAT’TA GAZİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

Midyat’ta Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi20 Eylül 2016 Salı 10:00

Midyat’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Hükümet Konağı’nda düzenlenen törende Midyat Kaymakamlığı, Midyat Garnizon Komutanlığı ve Midyat Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün vekili Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Garnizon Komutanı Albay Vahit Şentosun, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Garnizon Komutanlığı adına günün önemini belirten bir konuşma yapan Üsteğmen Erdi Kayaoğlu, 19 Eylül’ün şeref ve kahramanlık günü olduğunu ifade ederek, “Bugün her karışı şehit kanıyla sulanmış, mukaddes vatan topraklarının müdafaası uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç günüdür. Bugün, sergilediği üstün komutanlık dehası, cesaret ve kahramanlığın, kadirşinas milletimizce takdir edilişinin bir nişanesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı ve mareşal rütbesinin verildiği günün 95. yıldönümüdür. Büyük Atatürk'e mareşal ve gazi unvanı verilmesi Türk milletinin O’nun şahsında tüm şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve vefa burcunun bir ifadesidir. Gazilik, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin yaşayan bir destanı, gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır.” dedi.

Daha sonra gaziler adına törende bir konuşma yapan Midyat Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Akbulut ise, “Kimimiz şehit oldu Allah katında en yüce mertebeye ulaştı. Kimimiz gazi oldu yurdumuza, sevdiklerimizin yanına zaferle geri döndü. Hepimiz ama hepimiz bu vatan uğruna başımız dik, alnımız açık, çocuklarımıza, torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için, inandığımız değerler uğruna tekrar savaşmaya ve gerekirse şehit olmaya hazırız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu. Tören, konuşmaların ardından sona erdi.