MİDYAT'TA ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİNE TEPKİ

Midyat'ta Elektrik ve Su Kesintilerine Tepki09 Temmuz 2014 Çarşamba 00:47

Midyat’ta son günlerde artan elektrik ve su kesintileri tepkilere neden oldu. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun yanı sıra merkez mahalle ve köy muhtarları yaz mevsimiyle birlikte ilçede sık sık yaşanan elektrik ve su kesintilerine tepki göstererek, basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve beraberindeki muhtarlar, başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyerek, yetkililerin elektrik ve su sorunuyla ilgili çözüm üretmesini istediler.

Başkan Nasıroğlu, yaşanan su kesintisi ile ilgili olarak, “İlçemizde yaşanan elektrik ve su sorununu basın aracılığıyla hem kamuoyuna duyurmak hem de Mardin ve Ankara’daki yetkililere duyurmak istedik. Ramazan ayında olmamız nedeniyle insanımızı en çok susuzluk etkiliyor. Midyat’ta bir haftadan beri doğru düzgün su akmamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de elektrik kesintileridir, ani voltaj düşmeleridir” dedi.

HAKKINIZI YASAL YOLLARDAN TALEP EDİN

İnsanınca yaşayabilmek için vatandaşın elzem olan sorunlara bir çare bulunmasını isteyen Nasıroğlu, şöyle konuştu. Su ile ilgili çalışmalar her ne kadar Büyükşehir Belediyesine bağlanmış olsa da, yaşanan su kesintilerinin sebebi oradaki yetkililerin tutumu değildir. Yaşanan su sıkıntısının elektrik kesintisinden kaynaklandığına ben inanıyorum. Büyükşehir belediyesi ile bir alakası yok. Bu kesinti her yerde var. İlçe merkezinde, beldelerde ve köylerimizde var, hatta diğer ilçelerde bile var. Kablonun çalınması, su pompasının arızalanması, trafonun yanması Marsu’nun sorumluluğundadır. Su ile ilgili çalışmalar bizde olduğu zaman gece dahi olsa biz arızaları veya sorunu çözmek için uğraşıyorduk. Biz sorumluluğumuzun bilincindeydik. İnsanca yaşayabilmek için bugünkü şartlarda kullanılan teknolojinin nimetlerinden vatandaşlarımızda yararlanmak istiyoruz. Elektrikse elektrik, buzdolabı ise buzdolabı, araba ise arabadır. Muhtarlarımız köyünün mahallesinin, beldesinin sorununu çözmek için uğraşsın, sorunlarını yetkililere iletsin. Elinizden geldiği kadar hakkınızı yasal yollardan talep edin. Bunlar utanılacak konular değildir.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ EŞYALARI YAKTI

Yayvantepe (Köyü) Mahallesi Muhtarı İsmail Erkal ise, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin, elektronik eşyaların bozulmasına neden olduğunu belirterek, “Ramazan ayındayız. Devletimizi bize merhamet etsin. Elektriğimiz düzenli gelsin, suyumuz düzenli aksın. Günde 2-3 saat veya tam iftar zamanında elektrikler kesiliyor. Tam sahur vaktinde yine elektrikler kesiliyor. Biz tüm köy mağdur. Tüm bölge mağdurdur. Ani voltaj düşüklüğü, elektrik kesintileri nedeniyle su pompalarımız yandı, televizyonlar, buzdolapları gibi elektronik eşyalarımız zarar gördü. Biz eşyalarımızın arızalanmasından dolayı da mağduriyet yaşıyoruz. Sorunlarımızın çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Sizin Medya