MİDYAT’TA ATATÜRK’ÜN 75 YIL ANMA TÖRENLERİ DÜZENLENDİ

Midyat’ta Atatürk’ün 75 yıl anma törenleri düzenlendi20 Kasım 2013 Çarşamba 14:39

Mardin’in Midyat ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 75 yıl önce anma törenleri yapıldı.

Hükümet Konağı’nda düzenlenen anma törene, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Veysel Biçer ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu Atatürk' anıtına çelenk bırakmalarıyla başladı.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kocatepe İlköğretim Okulu’nda devam eden tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Kemal Nehrozoğlu ilköğretim okulundan öğretmen Uğur Zengin yaptı. Zengin; “büyüm adam, büyük insan, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. Yıl dönümünde atamızı saygı ve özlem içerisinde anmak için toplanmış bulunuyoruz. Atatürk değince aklıma çalışmak gelir. Zorlu savaşlara, çetin işlere alışmak gelir. Kavgaların, öfkelerin üzerinden barışmak gelir aklıma” dedi.

Ardından Garnizon komutanlığında görevli Tank Üsteğmen Sencer Yıldırım, Atatürk’ün hayatını, siyasi ve askeri başarılarını anlattı. Tören daha sonra, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiir, kompozisyonların okumasıyla devam etti.