MİDYAT’TA, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

Midyat’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.31 Ağustos 2016 Çarşamba 08:45

Midyat’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı’nda düzenlenen kutlamalara Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kara Pilot Kurmay Albay Vahit Şentosun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Aykut Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Edebiyat Öğretmeni Muhammed Bilal Yavuz’un sunuculuğunu yaptığı programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanlığı’ndan Piyade Teğmen İbrahim Ecer, Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 94. yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 1900’lü yılların başlarında meydana gelen büyük devletler arasındaki çıkar çatışmaları, dünyada gelişen fikir akımları, sanayileşme gibi gelişmeler sonucunda ortaya çıkan birinci Dünya savaşında müttefiklerin aldığı ağır yenilgiler neticesinde ulusumuza dayatılan Sevr antlaşması ile bin yıldır üzerinde kan dökerek, can vererek yurt edindiğimiz Anadolu toprakları o dönemin büyük devletleri ve onların maşaları tarafından işgal edilmiş, bu işgal tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Ancak asırlardır hür yaşamış olan Türk milleti, buna karşı çıkarak Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da, Kurtuluş Savaşını başlatmıştır. Bu bağımsızlık ve aydınlık mücadelesinin ilk hedefi son neferine kadar düşmanı güzel ve kutsal vatanımızdan atmak şeklinde belirlenmiştir. Sakarya Meydan Muharebesi hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu, milletimizin istiklali uğruna kanının son damlasına kadar mücadele devam edeceğini göstermiştir.

Program, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kara Pilot Kurmay Albay Vahit Şentosun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Aykut Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, kaymakamlık makamında tebrikleri kabulü ile sona erdi.