MİDYAT’TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI 93. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Midyat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı 93. yılı Coşkuyla Kutlandı31 Ağustos 2015 Pazartesi 09:49

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Midyat Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Törene, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Törenler Atatürk’ün anıtına çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Günün alam ve önemini belirten konuşmayı Tank Teğmen İbrahim Tekcan yaptı.

Teğmen Tekcan, “Türk milletinin geleceğini belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Türk milletinin geleceği düşmanları ve onun onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının ellerinden silahları alınmış ve askerleri terhis edilmiş yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından ulu önder başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’da ki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.” diye konuştu.