MİDYAT'TA, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 95’NCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

Midyat'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yıl dönümü kutlandı.30 Ekim 2018 Salı 13:25

Midyat'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yıl dönümü düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Midyat Kaymakamı Vekili Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yıl dönümü kapsamında kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Kaymakamlık programının ardından Belediye önünde devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kaymakam Ömer Bilgin, Garnizon Komutanı Mustafa Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal kutlamaya gelen öğrenci ve vatandaşların bayramlarını kutladılar

Programın devamında günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Midyat Kaymakamı Vekili Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, "Bugün burada bu güzel günde Şanlı tarihimiz ve şu gök kubbenin altında bu vatan ve Cumhuriyeti bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve yüz binlerce şehit ecdadımızı rahmetle, minnetle anmak ve Cumhuriyet'e olan sevdamızı göstermek için bugün burada toplandık" dedi.

Program öğrencilerin mehteran gösterimi, şiir okumasının ardından 29 Ekim doğumlu öğrencilere ödüllerinin verildi. Kutlama töreni, askerler ve öğrencilerin geçit töreniyle sona erdi. Programa, Midyat Kaymakamı Vekili Yeşilli Kaymakamı Ömer Bilgin, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Kaymakam Özel Kalem Müdürü Mehmet İsa Kurnaz, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Atilla Yarış, askeri yetkililer, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.