MİDYAT'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN VİZYON PROJE TAMAMLANDI

Midyat'ın Çehresini Değiştiren Vizyon Proje Tamamlandı01 Haziran 2018 Cuma 08:45

Tarihi geçmişi yüzyıllara dayanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Midyat'ın kalbi konumundaki tarihi çarşı yeni bir çehreye kavuştu.

Eski görüntüsü ile Midyat'a yakışmayan şehrin kalbi niteliğindeki tarihi gümüşçüler ve konfeksiyoncular çarşısı ile birinci cadde,  Midyat Belediyesi'nin "Kadim Kent Kimliğine Kavuşuyor" sloganıyla hayata geçirdiği vizyon projeyle lüks bir görünüme kavuşturuldu. İlçe halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullandığı çarşının zemini binlerce yıllık bir geçmişten günümüze kadar Müslüman, Süryani ve Ezidilerin evleri ve dinsel yapılarını süsleyen doğal Midyat Nahit Katori taşıyla kaplandı. Elektrik, drenaj ve içme suyu gibi tüm altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla, çarşı merkezine Midyat taşından özel yapılmış özel oturma bankları ve çiçeklikler bırakıldı.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, restorasyonu tamamlanan çarşıyı gezerek, vatandaşlarla sohbet etti, çarşı esnafıyla fotoğraf çektirdi. Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, kent için önemli bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirterek, "Midyat'ın en değerli çarşılarından bir tanesi bu Kuyumcular çarşısıdır, Turistlerin uğrak yeridir. Burayı turistler ve Midyat halkı için en iyi şekilde hazırladık. Burası hem modern hem de tarihi özelliğe sahip olan bir çarşıdır. Hem tarihimize uygun hem de Midyat'a uygun bir şekilde düzenledik. İnşallah insanlar burada alışverişlerini en sağlıklı şekilde yaparlar. Midyat'ın vizyon projesidir. Memleketin gerçek yüzünü gösteren, kültürünü, tarihini anlatan bir projedir. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz" dedi.