MİDYAT’A İL OLMAK YAKIŞIR

Midyat’a il olmak yakışır09 Kasım 2015 Pazartesi 08:42

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, “Midyat il olmayı hak ediyor. Ak Parti iktidarında bunun gerçekleşmesi gerek” dedi

Nasıroğlu, tarih boyunca farklı dillerin, kültürlerin ve inançların binlerce yıl kardeşçe bir arada yaşadığı Midyat’ın il olmayı çoktan hak ettiğini ve il olmanın Midyat’a yakıştığını belirtti.

Midyat’ın coğrafi konumunun önemine değinen Nasıroğlu, şöyle konuştu:

İlçemiz gelişme ve büyüme açısından her türlü potansiyele sahiptir. Midyat’a il olmak yakışır. Zaten bu yönde halkında çok büyük bir talebi ve isteği var. Midyat il olması için tüm özellikleri taşıyor. Midyat demek; tarih ve kültür şehri, turizm ve inanç merkezi, değişen ve büyüyen bir şehir demek. Bizim en büyük hayalimiz Midyat'ın il yapılmasıdır. Yıllardan beri beklediğimiz, özlediğimiz bir durumdur bu. Özellikle bu seçim döneminde bunu işledik. Halkımıza da dedik ki, bize oy verin, güçlü bir şekilde destek verin ki Ankara'da, gereken bürokratik yerlerde Midyat’ı en iyi şekilde temsil edelim ve bu talebimizi dile getirelim. Vatandaşımız sağ olsun bize gereken desteği verdi. İnşallah, Allah'ın izniyle Ankara'ya gittiğimizde, Milletvekilimiz Orhan Miroğlu ile birlikte bunu dillendireceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla görüşme düşüncemiz var. Buralarda da bu taleplerimizi bire bir, hem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ileteceğiz. Midyat'ın il yapılması konusunda umudumuz var. Olmaması için ise bizce hiçbir neden yok. Çünkü Midyat, Türkiye’deki birçok ilden ve ilçeden çok güzel bir yer. Dinlerin, dillerin, tarihin, kültürün buluştuğu bir noktadır. Midyatlılar olarak bu ilçemizin  il olmasını hak ediyoruz. Bu hakkımızı Sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız bize verirse bu insanlara ömür boyu minnet duyguları içerisinde olurlar. Saygı, sevgi ve minnetle anlarlar.