MİDYAT' TA NEWROZ COŞKUSU HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İLE KUTLANDI

Midyat' ta Newroz coşkusu havai fişek gösterisi ile kutlandı22 Mart 2013 Cuma 10:25

Barış görüşmelerini havai fişek gösterisiyle kutladıklarını söyleyen Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, devam eden görüşmeleri desteklediklerini açıklayarak,  Bugün Midyat’ta hem barışı kutladık, hem Nevruz’u ve Ortadoğu halklarının bayramını kutladık dedi. Tarihi Midyat şehrinin otantik sokakları Belediye Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği havai fişek gösterileriyle cıvıl cıvıl oldu. Akçayaka Mahallesi’nde bulunan Devlet Konuk evi ile Ulu Cami Mahallesi’ndeki Belediye Kültür evinde bu akşam yaklaşık 20 dakika süren havai fişek gösterisi sunuldu. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve Metin Kutlu ile birim müdürleri, belediye personeli ve vatandaşların katılımıyla Estel Köşk Meydanı’nda gerçekleştirilen havai fişek gösterisinde gökyüzü rengarenk oldu. 6 metre uzunluğundaki bayrağın asılı olduğu belediye kültür evinin üzerindeki havai fişek gösterisini izlemeye gelen bazı vatandaşların o anları cep telefonlarına kaydettikleri görüldü.baris+sur..-(1).jpg

BARIŞIN OLDUĞU YERDE AŞK OLUR

Nevruz Bayramı dolayısıyla Diyarbakır’da düzenlenen kutlama törenin de verilen barış mesajlarını çok önemsediklerini söyleyen Başkan Nasıroğlu, gösterinin ardından tüm katılımcılara teşekkür ederek, bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Midyat’ta da büyük bir heyecan yaşadık. Türkiye’de en çok istenen şey işsizlikten, yoksulluktan daha ziyade barıştır. Barışın olduğu yerde her şey olur. Yatırım olur, aşk olur, sevgi ve saygı olur. Bu nedenle barış her şeyin temelidir. İnşallah bu barıştan geri dönülmez ve bütün halklar mutlu olur. İnşallah bundan sonra Güneydoğu’ya, Türkiye’ye barış gelir. Bu barış ortamında insanlar mutlu olur. Türk halkı Güneydoğu’ya Doğu’yu tanımıyor. İnşallah barış vesilesiyle buralara gelip gezerler ve buradaki medeniyeti, buradaki geçmiş tarihi canlı canlı yaşarlar dedi.

TÜRKİYE’YE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Güneydoğu’nun kaderinin barış ortamının sağlanmasının ardından değişeceğini, belirten Nasıroğlu, burası bizim topraklarımız. Misak’ı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkes eşit şartlarda ve eşit koşullarda yaşamasını istiyoruz. Bu saatten sonra artık her şey pratikte belli olacak. Eğer pratikte de gerekli adımlar atılırsa iş kolaylaşır. Hükümetin ve devletinde eli güçlenir. Sonuçta her iyi niyete karşılık bir iyi niyet doğar. 21 Mart’ın ve bugünün Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Güneydoğu’nun kaderi bu barış ortamında değişecektir. Bütün yatırımlar buraya gelecektir. İnsanlar özgürce düşünecek, özgürce gezecek. Özgürlüğün ve demokrasinin olduğu yerde her şey olur. Bu düşüncelerle Türklerin, Kürtlerin ve tüm halkların Nevruz Bayramını kutluyorum ifadelerini kullandı.

baris+sur...jpg

Kaynak: Sizin Medya