MİDYAT' TA MEMUR'A TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

MİDYAT' TA MEMUR'A TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ08 Ocak 2013 Salı 08:26

Midyat Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçi Sendikası (Tüm Bel-Sen) Mardin Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal ile Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Ka

Belediyeye ait toplantı salonunda düzenlenen iş sözleşmesi imza törenine Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş, Satın Alma Müdürü Faik Teomay ve belediye çalışanları hazır bulundu. İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, memurlarla sözleşme yapmak için belediye başkanlarına yetki verildiğini hatırlatarak,  60 belediye personelimizin sosyal haklarının iyileştirilmesi için maaşlarına ek olarak her ay 350 TL net bir paranın eklenmesini kararlaştırdık. Bu yapılan sözleşme ile belediye personelimiz için çok sevindirici bir durum sağlanmıştır. Bu sözleşmeden dolayı hem belediye başkanımıza hem de bu sözleşmenin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dedi.     Hayatının her döneminde emeğin hakkının kutsal olduğuna inandığını ifade eden Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzettin Karaboğa ise Midyat Belediyesi’nin emekten yana koyduğu tavrı için teşekkür etti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen’in Türkiye’deki emek mücadelesinde tabana dayalı toplumsal sendikal anlayışı benimseyen bir sendika olduğunu söyleyen Karaboğa, Midyat Belediye Başkanı Sayın Şehmus Nasıroğlu’na teşekkür ederim. Başkanımız emekçilerimizin emeğinin hakkını verdi. Toplu sözleşmemiz, çalışanlarımıza hayırlı olsun diye konuştu.

Törende bir açıklama yapan Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş de,  Mesai arkadaşlarımızın aşlarına aş katacak bu sözleşmenin imzalanmasından dolayı büyük sevinç yaşıyoruz. Memurlar arkadaşlarımızın hiçbirinin derecesine bakılmaksızın aylık maaşlarına 350 lira artış yapıldı. Personelimizin emeğinin karşılığını veren, alın terlerine saygı gösteren Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu’na ve emeği geçen meclis üyelerimize, teşekkür ediyorum. Memurlara yakışan bir şekilde sözleşme imzalandı. Bütün çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını, iyi günlerde harcamalarını diliyorum, hayırlı olsun ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından belediye ve sendika yetkilileri arasında sözleşme imzalandı.