MİDYAT' TA CUMHURİYET BAYRAMININ 90. YILI KUTLANDI

MİDYAT' TA CUMHURİYET BAYRAMININ 90. YILI KUTLANDI30 Ekim 2013 Çarşamba 16:08

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü Midyat’ ta tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Midyat  Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Veysel Biçer, Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, Adalet Komisyonu Başkanı Sezgin Güverçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, şube müdürleri Şirin Avcı, Abdurrahim Demir, Seyfettin Mete, daire amirleri, okul müdürleri hazır bulundu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Bingöl, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan Vekili Baysal ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasından sonra, Aziz Önen Lisesi tarafından hazırlanan müzik sunumu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kaymakam Bingöl yaptığı konuşmada, "Yıllarımızı heba etmenin acısını hep birlikte çektik. Dolayısıyla uzlaşma kültürünün benimsenmesi, diyalogun sürdürülmesi, sağduyulu ve akılcıl yaklaşımların sergilenmesi önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü bir Türkiye görmemizi mümkün kılacaktır" dedi.

Program resmi geçit törenin ardından son buldu.

dsc00902.jpg