MİDYAT KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN FOTOĞRAFLARINI PTT PULLARINA BASTIRDI.

Midyat kültürünü yansıtan fotoğraflarını PTT pullarına bastırdı.16 Nisan 2018 Pazartesi 09:33

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Midyat’ın tarihi ve turistik zenginlerini dünyaya tanıtmak için ilçenin kültürünü yansıtan fotoğraflarını PTT pullarına bastırdı.

Midyat belediyesi Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu tarihiyle, medeniyetleriyle, dil ve din  Zenginliğiyle dünyanın en büyük hoşgörü diyarı olarak kabul edilen Midyat ilçesi daha iyi tanıtmak ve daha iyi turist çekebilmek için binlerce PTT pullarını bastırarak tanıtım seferberliğine gidiliyor. Nasıroğlu, ”Midyat gerçekten tarih, medeniyet, dinler ve diller şehri. burada Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Ezidi ve her kavimden insanların kardeşçe yaşadığı bir ilçe. Ekonomik sebeplerden dolayı zamanla göç etmiş olan Süryani kardeşlerimize sesleniyorum. Gelin kendi memleketinizi ziyaret ediniz, burada can ve Mal güvenliği Türkiye’nin değil Dünyanın en güvenilir yeri Midyat ilçemizdir.

Mardin PTT Baş Müdürü Abdulkadir Karaboğa ise şöyle dedi: “Pul dünyada önemli bir değere sahiptir. “Pulu, vatandaşlara sevdirmek, pul değerine yeni bir boyut kazandırmak amacı ile kişisel ve kurumsal pul uygulaması ile Türk pulculuğuna yeni bir heyecan kattığımızı düşünmekteyiz. Uygulamaya koyduğumuz kişisel ve kurumsal pul uygulaması ile bizimle çalışan kurum ve özel kişilerin kendi belirledikleri logoyu ve tarihi değeri olan görselleri pul yapıp uyguluyoruz. Pul haline dönüşen bu görseller hatıra amaçlı kullanabildiği gibi gönderilerinize yapıştırarak posta işleminde de kullanılabilmektedir. Bu uygulama sadece Türkiye de geçerli değildir. Bu uygulama tüm dünyada geçerlidir. Bu uygulama başka ülkelerde de değer gören bir uygulamadır. Bu kültürel değerlerin nerden pula dünüştürüldüğünü araştırma yoluna gidiyorlar. Bizde coğrafyamızdaki güzellikleri ve Midyat tanıtmış olacağız. Bu şekilde hem Midyat ilçemizi tanıtma hem de pulculuğa farklı bir boyut getirmiş oluyoruz” dedi.

3-002.jpg11-002.jpg4-001.jpg