MİDYAT İLÇE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI İHMAL ETMİYOR

Midyat ilçe Belediyesi Sokak hayvanlarını ihmal etmiyor17 Haziran 2020 Çarşamba 14:05

Midyat ilçe Belediyesi Sokak hayvanlarını sahip çıkarak ihmal etmiyor.

Midyat Belediyesi 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışmasını sürdürüyor.

Sokak köpeklerini kısırlaştırmak amacıyla Belediye tarafından özel araçla Mardin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne getirilerek, kayıt altına alınıyor.

Midyat Belediyesi tarafından Bir haftada 33 sokak hayvanı tedavi edilerek kısırlaştırılıp aşıları yapıldıktan sonra mikro cip takılıp 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince alındığı yere tekrar bırakıldı.

İlçemizde, kontrolsüz üreme popülasyonlarını kontrol altına alabilmek için başı boş, sahipsiz, bakıma muhtaç ve yaralı hayvanların rehabilitasyon merkezine getirerek Veteriner Hekimler gözetiminde, genel muayenesi yapılan sokak köpekleri kısırlaştırılıyor ve kulak küpesi takılarak doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.