MİDYAT ESTEL ARASI BOZUK KARAYOLU SORUNU AK PARTİ GRUP TOPLANTISINDA

Midyat Estel Arası Bozuk Karayolu Sorunu Ak Parti Grup Toplantısında09 Şubat 2016 Salı 16:29

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Midyat ziyaretinde kendisine iletilen yol sorunu şikayetini gündeme getirdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu, 5 Şubat 2016 Cuma günü Midyat’a yaptığı ziyaretinde, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan’ın kendisine ilettiği Midyat Estel arasında karayolu sorunu gündeme getirdi.

Başbakanın konuşmasının ilgili bölümü şöyle: Büyükşehir Belediye Başkanı Yeşilli Belediyesi’ne AK Partili diye su getirmiyor. Midyat’ta yol yapılmamış sebep yine aynı. Şimdi bunlar merkezden yapılacak ama büyükşehirin kaynağından kesilecek. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek ama asla istismara izin verilmeyecek. Belediye kanunlarında gerekli değişiklikler yapılacak. Patlayıcı yapımında kullanılan gübre satımının takibi yapılacak. Teröre destek verdiği hukuken ispatlanmış kamu personelinin kamuyla ilişkisi kesilecek. Doğu ve güneydoğuya gittiğim her yerde halktan doğrudan bilgilendirmeler alacağız ve bunun gereğini yapacağız.