MİDYAT CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Midyat Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları30 Ekim 2017 Pazartesi 09:15

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94'üncü yıldönümü için düzenlenen kutlama töreni, Midyat’ta düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bulvarı’nda düzenlenen törene,  Kaymakam Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Albay Ebubekir Oğuz Utku, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay,  Midyat Meslek Yüksekokul Müdürü Tarık Demir daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı Programı  Kaymakam Tekin’in, Albay Utku ve Belediye Başkan Yardımcısı Baysal ile birlikte törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Tekin, bütün vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak,  “15 Temmuz hain darbe planını, darbe girişimini bu millet aslında bir destana çevirmiştir. Bir ve beraber olunca neler yaptığımızı neler başarabildiğimizi hep beraber gördük, hep beraber şahit olduk dedi. Törende, kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kutlama programı halk oyunları gösterisi ve resmi geçidin ardından sona erdi.