MİDYAT BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA BORÇ YAPILANDIRMA ÇAĞRISI…

Midyat Belediyesi’nden Vatandaşlara Borç Yapılandırma Çağrısı…18 Ekim 2016 Salı 10:49

Midyat Belediyesi, kamuoyunda ‘vergi affı’ olarak bilinen vergi, ceza ve harçların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanunla ilgili olarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

Uzun süredir mükelleflerin hem de kamuoyunun beklenti içinde olduğu ve borçların yapılandırılmasını öngören 6736 sayılı kanun gereğince, Midyat Belediyesi'ne borcu olan vatandaşların Emlak, Çevre Temizlik, İlan, Reklam Vergi borçlarını ödeyebilmeleri için çalışmalar devam ediyor.

Vergi yapılandırması ile ilgili açıklama yapan  Midyat Belediyesi Emlak Şefi Mehmet Ata Akgül, "TBMM'de yasalaşarak yürürlüğe giren Vergi Yapılandırması Kanunu'nun vatandaşların başta vergi borçları olmak üzere çevre temizlik ve emlak vergisi borçlarını yeniden yapılandırması konusunda tanınan sürenin sonuna gelmek üzereyiz. Yapılandırma için son gün 31 Ekim 2016" dedi. Peşin ödemede gecikme zammı alınmayacak.

Vergi Yapılandırma Kanunu'nun vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten Akgül, “Vatandaşlarımız devletimizin sunduğu bu imkandan yararlanmalıdır. Şuana kadar belediyemize 219 kişi borç yapılandırması için başvuruda bulundu. Tahakkuk edilen emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, reklam ve ilan vergisini ödemeyen vatandaşlarımız 31 Ekim 2016 Pazartesi mesai bitimine kadar Midyat Belediyesine müracaatta bulunabilirler. Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilecekler. Ayrıca peşin ödemelerde gecikme zammı da alınmayacak”