MİDYAT BELEDİYESİ’NDEN FİDAN DİKİM SEFERBERLİĞİ

Midyat Belediyesi’nden fidan dikim seferberliği12 Ekim 2019 Cumartesi 16:50

‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Midyat’ta fidanlar toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım tarihini Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan etmesinin ardından harekete geçen Midyat Belediyesi Geleceğe Nefes’ kampanyası çerçevesinde Acırlı Mahallesinde fidan dikimi gerçekleşti.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz. Hadis-i Şerif ile Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettiği 11 Kasım’da, 11 milyon fidan’ı toprakla buluşturma kampanyasına katıldıklarını söyledi.

Başkan Şahin, “Acırlı Mahallesinde Midyat Belediyesi Hatıra Ormanını hayata geçirdik. İleride bu ormanın hem Acırlı Mahallesine he’mde Midyatlı kardeşlerimize mesire yeri olacak. Belediye olarak yeşilliye çok büyük önem veriyoruz. Özellikle ilçemizin iklim koşullarına uygun ağaçları yetiştirmek ve bunu çevrede yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Projelerimiz arasında yer alan fidan üretim merkezi inşallah önümüzdeki yıl faaliyette geçireceğiz. Biz Midyat’ı inşallah beş sene sonra çok değişik bir şekilde bahçeleri ile çocuk parkları ile mesire yerleri ile çok farklı bir yere taşıyacağız.” Dedi.

Belediye Hatıra Ormanında Belediye Başkan yardımcıları, Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, birim müdürleri ve belediye personeli ile birlikte fidan dikimi gerçekleşti.