MİDYAT BELEDİYESİ’NCE ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE HAZIRLIK KİTABI DAĞITILDI.

Midyat Belediyesi’nce üniversite sınavına girecek öğrencilere hazırlık kitabı dağıtıldı.18 Ekim 2017 Çarşamba 14:49

Midyat Belediyesi tarafından kentteki eğitim seviyesini yükseltmek ve maddi olanakları yeterli olmayan öğrencilere destek olmak amacıyla, eğitim yayınları alanında önde gelen bir kuruluştan satın alınan soru bankası ve konu anlatımlı kaynak kitaplar, 14 lisede eğitim gören ve üniversite sınavlarına hazırlanan 1000 öğrenciye ücretsiz dağıtıldı. Midyat Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürü Şehmus Gümüş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarılarını arttırmak için kitap desteği verdiklerini belirterek, “Midyat’taki fakir öğrencilerimize Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji kitaplarını dağıtmayı düşündük. Üniversite de Midyat’ın başarısını arttırmayı düşünüyoruz, öyle bir hedefimiz var. Bir nevi bu belediyenin sosyal bir politikası olarak işsizliği önleme açısından da iyidir. Üniversiteye ne kadar öğrenci gönderebilirsek Midyat için o kadar iyidir” dedi.