MİDYAT BELEDİYESİ TARİHİ ASKERİ ŞEHİTLİĞE SAHİP ÇIKIYOR

Midyat Belediyesi Tarihi Askeri Şehitliğe Sahip Çıkıyor21 Haziran 2018 Perşembe 13:36

Midyat Belediyesi, ilçenin ilk mezarlığı olan "Kalo Mezarlığı" içerisinde bulunan ve çok az sayıda insanın varlığından haberdar olduğu "tarihi askeri şehitliğe" sahip çıkıyor.

Midyat Belediyesi, Gölcük Mahallesi'nde bulunan ilçe mezarlığının içerisinde yar alan ve 1936 yılında aileleri ile birlikte şehit oldukları belirtilen askeri personelin mezarlarının bulunduğu şehitlikte bir dizi çalışma başlatacak.

Midyat Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu, beraberinde Midyat Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Levent Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ve Gölcük Mahalle Muhtarı Murat Başar ile birlikte şehitlikte incelemelerde bulunarak, yapılmasa gereken çalışmaları değerlendirdi.

Şehitlikte yapılan inceleme ve değerlendirmenin arından Midyat Belediyesi, şehitlikte bakım, onarım ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirecek. Midyat Garnizon Komutanlığı ve Askerlik Şube Başkanlığı da şehitlikte bulunan askeri personelin öz geçmişleri ile nerede ve hangi olayda şehit olduklarıyla ilgili araştırma yapacak.

Şehitlikteki incelemenin ardandan açıklama yapan Midyat Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu, "Buraya geldiğimde bir şehitlik mezarlığı görmüştüm. bu şehitlik mezarlığını görünce bende şaşırmıştım. Yetkililerin, asker arkadaşların bundan haberleri yoktu. Onlarla birlikte buraya geldik. Burada bir şehitlik olduğunu söyledik onlara. "1396 vakası" denilen bir vaka var, o vaka da asker ve asker yakınlarının bir mezarlığıdır. bizim görevimizde şehitlere sahip çıkmaktır. Çünkü, sonuçta şehitler bu vatan, bu millet, bu halk için şehit olmuştur. Onlara sahip çıkma da bizim görevimizdir" dedi.

Gölcük Mahalle Muhtarı Murat Başar da, "Buraya 'Kalo Mezarlığı' deniliyor. Burası çok eskidir, burası değerlidir. daha önce buraya kimse sahip çıkmıyordu. Şimdi Belediye Başkanımız, Allah razı olsun ondan 'Buraya sahip çıkacağını' söyledi. Burası bir şehitliktir. Buraya herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Güzel bir çalışma yapılmasını bekliyoruz" dedi.