MİDYAT BELEDİYESİ SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM ELİNİ UZATTI.

Midyat Belediyesi  Suriyeli sığınmacılara yardım elini uzattı.27 Aralık 2016 Salı 09:26

Midyat Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardım elini uzattı.

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye his ettirmeye başladığı şu günlerde Midyat Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Midyat Işıklar Mahallesi'ndeki çadır kentte barınan yaklaşık 4 bin Suriyeli sığınmacıya 60 bin lira değerinde kışlık kıyafet yardımında bulundu.

Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve İzzettin Aslan, ile Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer, kışlık giysileri Kamp Sorumlusu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz'a teslim etti.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, yardım malzemelerinin teslim töreninde yaptığı konuşmada, Suriyeli ailelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 60 bin TL tutarında kışlık giysi yardımı yaptıklarını söyleyerek, Belediyemiz, her zaman mazlumun, yardıma muhtaç insanın yanında olmuştur. Ülkelerinden gelerek bize sığınmış olan bu kardeşlerimiz kimsesizdir. Bu kardeşlerimize yardımcı olan devletimiz ve hayırsever insanlarımız var. Belediye Başkanımız Şehmus Nasıroğlu’da Suriyeli misafirlerimize yardım yapılması konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyor. Bizler de bugün bu kardeşlerimize yardım elini uzatmış olduk. Yardımları, bugün kamp yetkililerine teslim ettik. Onlar da, ihtiyacı olan ailelere dağıtacak. İmkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bu bizim insanlık borcumuz, Suriyeliler de bizim kardeşlerimiz, biz de kardeşlik vazifemizi yapıyoruz. Bu, insanlığımızın ve Müslümanlığımızın da bir gereğidir. İnşallah biran önce ülkelerinde olaylar biter ve onlar da ülkelerine dönerler  dedi.

Midyat Belediye Başkanlığı’nın teslim ettiği kıyafetleri teslim alan Kamp Müdürü Mehmet İsa Kurnaz da, yardımlardan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Misafirlerimize bu tür yardımların yapılması sevindirici bir olaydır. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, başkan yardımcılarımıza ve belediyenin diğer personeline teşekkür ediyoruz.

Yapılan kıyafet teslim törenine, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve İzzettin Aslan, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü Mehmet İsa Kurnaz ile Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer katıldı.