MİDYAT BELEDİYESİ KENT MERKEZİNDE BİSİKLET YOLLARI YAPMAYA BAŞLADI

Midyat Belediyesi kent merkezinde bisiklet yolları yapmaya başladı17 Kasım 2017 Cuma 12:36

Midyat Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu vatandaşları sağlıklı yaşam için spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak amacıyla uygulamaya koyduğu önemli projelerden biri olan ‘Bisiklet Yolu Projesi’ çalışmaları başladı.  Şehir merkezinde bisiklet kullanıcıların rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmesi için planlanan bisiklet yolları yapımı devam ediyor.

Midyat Belediyesi ve Şanlıurfa GAP İdaresi Başkanlığı’nın işbirliğinde 2 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında bisikletlerin yoğun olarak kullanıldığı Cumhuriyet Bulvarı, Nusaybin Caddesi ve Devlet Hastanesi Bulvarı olmak üzere toplamda 6 kilometre bisiklet yolu inşa edilecek.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Çalışmalar hakkında bilgi veren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, “Bisiklet yolu (çalışmalarına) başladık. Midyat’a hayırlı olsun. İnşallah en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz. Bundan sonra, bu işlemler (çalışmalar) bittikten sonra her ay bisiklet yürüyüşü, motosiklet yürüyüşü, kadınlar yürüyüşü, genç kalma yürüyüşü gibi etkinlikler yapacağız. Burada insanlarımız tembeldir, her gittiği yere arabayla gidiyor. Bir ekmek almaya çıktığı zaman bile 500 metrelik yola arabaya binip gidiyor. Taksiye binmek yerine ya yürümek yada bisiklete binmelerini teşvik edeceğiz.  Midyat Belediyesi Eğitim ve Sosyal İşler Müdürü Şehmus Gümüş Bu projesi Şanlıurfa GAP İdaresi ile birlikte yapıyoruz. Bu projenin yapılabilmesi için Midyat Belediyesi 500 bin TL, GAP İdaresi de 1,5 milyon TL destek verdi. Bisiklet yolunun genişliği 2 metre 10 santim olacak. Midyat’ımıza gençlere, çocuklara hayırlı olsun”dedi.