MİDYAT BELEDİYESİ İMAR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN 2017 YILI FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI

Midyat Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'nün 2017 yılı faaliyet raporu açıklandı10 Ocak 2018 Çarşamba 07:38

Midyat Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü 2017 yılı faaliyet raporu açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Midyat Belediyesi İmar İşleri Müdürü Murat Akgün,  2017 Yılında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, şehrin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak kentsel ve sosyal gelişme sürecinde ihtiyaç duyulan alt ve üst yapı faaliyet ve hizmetleri halkın kullanımına çağdaş ve kaliteli olarak sunmayı amaçladıklarını söyledi.  Performans programı ve stratejik plan çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Akgün, başarılarının nedenini   Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu,  İmar İşleri Personeli ve Belediye Meclis üyelerinin bir ekip halinde çalışmalarına bağlarken güçlerini de halkın desteğinden ve çalışma şevkini yapılan başarılı işlerden aldıklarını belirtti. Müdür Akgün,   amaçlarının çağdaş, demokratik, güvenilir, dürüst ve güler yüzlü belediyecilik anlayışı ile Midyat Halkının yaşam kalitesine katkıda bulunmak ve halka sundukları hizmetlerin seviyesini yükseltmek olduğunu  kaydetti. Çalışmaların kararlı istikrarlı bir çalışma programının, azmin, hizmet etme arzusunun sonucu olduğunu vurgulayan Akgün, “Hizmet ve projeleri programlarken halkın taleplerini özellikle dikkate alıyoruz. Çünkü yurttaşların taleplerini ve gereksinimlerini karşılamayan her türlü hizmet veya proje, boşa harcanmış kaynak, emek ve zamandır. Bu nedenle belediyemiz yetkilileri mahallelerde sürekli inceleme ve halkımızla diyalog içindedirler. Biz de çalışma programımızı belirlerken bu tespit ve taleplere göre hareket ediyoruz.

İmar İşleri Müdürlüğü raporunda,   Midyat genelinde İmar Planı başta olmak üzere 3194 sayılı İmar Kanunu ve tip imar yönetmeliklerine uygun yapılanmaların sağlıklı bir şekilde denetimi kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından 25 adet tevhit işlemi, 92 adet ifraz işlemi, 19 adet yoldan ihdas işlemi, 81 adet cins değişikliği, 172 adet imar durum belgesinin verilmesi, 6360 Sayılı Kanuna göre Tüzel Kişiliği kaldırılarak Mahalleye dönüştürülen Acırlı Mahallesinde yoldan ihdas sonucu oluşan 5 adet taşınmazın (1.724 m2) arsa satış işlemi, 1 adet taşınmazın trampa takası, 4 adet kamulaştırma dosyası, 27 adet yoldan ihdas arsasının satışı, 6 adet plan değişikliği, 22 adet yıkım kararı, 16 adet iş deneyim belgesi (iş bitme belgesi) verilmesi, 113 adet asansör muayene raporu ve ruhsatı düzenlenmesi, 158 adet yapı ruhsatı ve 15 adet ruhsat yenilemesi, 5 adet tadilat ruhsatı, 112 adet yapı kullanma izin belgesi ve 23 adet kentsel dönüşüm kanunu kapsamında ruhsat verildiği  açıklandı.  Müdür Akgün, 2017 yılında yukarıda yapılan işlerle ilgili belediye bütçesine  8.213,953 bin TL  sağlandığını kaydederek,  Bunlar Midyat için yapmak istediğimiz daha pek çok çalışmaların başlangıcıdır  diye sözlerine ekledi.