MİDYAT BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI

Midyat Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı 05 Haziran 2013 Çarşamba 10:57

Midyat Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu başkanlığında gerçekleşti.

Midyat Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı açılış ve yoklamayla başladı. Ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Meclis üyeleri, gündeminde bulunan, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 4 adet çocuk ve aile parkına isim verilmesi ve belediye işçilerine ödenmesi planlanan 100 TL’lik zam konularını görüşüp karara bağladı.Toplantıda, gündem dışı verilen teklif ve önerilerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Meclise sunulan önerge ile Midyat’ta ikamet eden engelli vatandaşlar ile engelli vatandaşların birlikte yaşadıkları ailelerinden su ücretinin yarısının tahsil edilmesi ve kuracakları işyerinden de işgaliye ve reklâm ücretlerinde yüzde 50 indirim uygulanması oy birliği ile kararlaştırıldı.

Belediye de çalışan işçi statüsündeki personele brüt 100 TL zam yapılması oy birliği ile meclisten geçti.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılması planlanan 4 adet çocuk ve aile parkına isim verilmesi ile ilgili meclise sunulan önergeye göre, şu isimler üzerinde karar kılındı. Felemez Aslan,(Midyat Eski Belediye Başkanı.)  Mezopotamya (Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Basra Körfezine kadar uzanan Fırat Nehri ve Dicle Nehri arasında kalan bölgenin ilk çağdaki adıdır.) Turgut Özal (Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı.)Şerafettin Elçi:(1978–79 yılları arasında Ecevit Hükümetinde Bayındırlık Bakanı).

Faaliyete gecen Midyat Küçük Sanayi Sitesi’nde mülkiyeti Midyat Belediyesi’ne ait bir işyerinin de açık arttırma ile satışa sunulması kararı oy birliği ile alındı.Midyat’ta yapılması planlanan inşaatların deprem riski ve bölgedeki koşulların elverişsizliği sebebiyle  9 katı (27 metre) geçmemesi kararı kabul edildi.Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.