MİDYAT BELEDİYESİ BAŞKANLIK KOLTUĞUNA 56 YIL SONRA İKİNCİ KEZ KADIN OTURDU

Midyat Belediyesi başkanlık koltuğuna 56 yıl sonra ikinci kez kadın oturdu26 Eylül 2016 Pazartesi 16:50

Midyat'ta, AK Parti'nin ilk ve tek kadın belediye meclis üyesi olan Nilgün Savcı, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu tarafından başkanvekilliğine atandı.

Yerel seçimlerde AK Parti'nin ilçedeki ilk ve tek kadın meclis üyesi olan 58 yaşındaki 3 çocuk annesi emekli öğretmen Nilgün Savcı,1890 yılında kurulan Midyat Belediyesi'nin tarihinde görev üstlenen ikinci kadın Belediye Başkan Vekili oldu.

Ak Partili Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Gaziantep’e gitmesi sonrasında bir hafta süre ile Başkanlık makamına oturan Nilgün Savcı, Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş ile birlikte bir basın açıklaması yaparak, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na teşekkür etti.

Savcı, Midyat'ın 56 yıl sonra ikinci kez bir kadının başkanlığında yönetildiğini belirterek, "Bu görev benim için büyük bir onurdur. AK Parti gibi güçlü bir partiden belediye meclis üyesi olarak ilçeye hizmet etmek, büyük gurur veriyor insana. Kadına değer veren ve önemseyen bir başkanımız var. Karşılıklı güven duygusu ile şahsıma gösterilen bu teveccühten ötürü başkanımız sayın Şehmus Nasıroğlu’na teşekkür ediyorum. Bu günün daha güzel kapılar açmasını temenni ediyorum. Belediye başkanımızı, hoşgörü ve eşitlik göstergesi olan bu görevlendirmesinden dolayı da kutluyorum." dedi.

MİDYATLI BAYANLAR HEM ŞAŞIRIYOR HEM DE SEVİNİYOR

Belediye başkan vekilliği görevini bir kadının yapmasının Midyatlı bayanları hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini kaydeden Savcı, “Belediye Başkan Vekilliğine baktığımı bilmeyen bayanlar makama geldiklerinde beni karşılarında gördüklerinde ilk başta şaşırıyorlar, ama daha sonra memnuniyetlerini açıklıyorlar. Benim kadın olmam onları bir nebze de olsa rahatlatıyor, mutlu oluyorlar. Ben öğretmenlik yaparken de boş oturmayı sevmezdim. Hep yeni bir şeyler yapmanın peşine düşerdim. Şimdilik geçici de olsa bu önemli görevi üstlenmişken sadece makamda oturarak değil, Midyat’ımıza bu sürede ne katabilirim, bunun arayışında olacağım. Seçilmiş  olmanın getirmiş olduğu sorumlulukları taşımak için elimden gelen gayreti göstereceğim.” diye konuştu.

KADINLAR HER ALANDA DESTEKLENMELİ

Cumhuriyet tarihinde en fazla kadın vekilin AK Parti iktidarı sonrasında seçilerek meclise girdiğini aktaran Savcı, “Bayanların sadece siyasette değil, her alanda aktif bir şekilde çalışmalarının desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Kadınların asla çekinmemesini, ayakları üzerine daha sağlam basmalarını ve güçlü kadın duruşu sergilemeleri gerektiğini düşünüyorum. Yani içine kapanık değil, kendilerini ve bilgilerini dışa aktarmalarını istiyorum. Kadın bir anda daha fazla her şeyi düşünebilir; çocuğunu, evini, işini, mesleğini.” şeklinde konuştu.

İLK KUTLAMA BELEDİYE PERSONELİNDEN

Midyat Belediye Başkan Vekili Nilgün Savcı’yı kutlayan belediye personeli ve belediye meclis üyeleri, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HÜKÜMET KADIN' FİLMİNE KONU OLMUŞTU

Midyat'ta,1956- 60 yılları arasında Midyat Belediye Başkanlığı görevini yürüten ilçenin ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın hayatı, oyuncu Sermiyan Midyat'ın yazıp, yönetip oynadığı 'Hükümet Kadın' adlı sinema filmine de konu olmuştu.