MİDYAT BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI OLAĞAN TOPLANTISI

Midyat Belediye Meclisi  Nisan Ayı Olağan Toplantısı06 Nisan 2016 Çarşamba 08:59

Midyat Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında, bir yıl boyunca görev yapacak meclis başkan vekili, divan katibi ve daimi encümen üyelerin seçimi yapıldı.

Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu’nun başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, yeni çalışma dönemi için kurullarını seçerek gündeme başladı.

5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 19. Maddesi gereğince Belediye Meclis üyeleri arasından seçilmesi gereken Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekilliğine Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Necat Güneştan, Belediye Meclisi 2’nci Başkan Vekilliğine Mehmet Tevfik Baysal, Belediye Meclisi Asil Katipliklerine Ali Şahin, Süleyman Ertaş, Yedek Katipliklere Zeki Çiçek, Baki Aksoy, Daimi Encümen Üyeliklerine Selim Akan, Mehmet Nezir Ağırman ve Fikret Akçay, yapılan gizli oylama ile seçildi.

Ardından, 2015 yılına ait çalışmalarını kapsayan  Faaliyet Raporunda gündem maddeleri arasında görüşüldü.  Teamül gereği rapor okunmadan önce yerini başkan vekili  Mehmet Tevfik Baysal’a bırakan Şehmus Nasıroğlu,  faaliyet raporunun oylanarak kabul edilmesi sonrası yeniden meclise başkanlık etti. Gerçekleştirilen seçimin ardından bir sonraki meclis toplantısının 8 Nisan 2016 Cuma günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Sizinmedya