MİDYAT BELEDİYE BAŞKANI ŞEHMUS NASIROĞLU’NUN ANNESİ ADINA YAPTIRDIĞI CAMİ İÇİN AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun annesi adına yaptırdığı cami için açılış töreni düzenlendi.16 Ocak 2018 Salı 07:50

Midyat Belediye Başkanımız  Şehmus Nasıroğlu tarafından annesi  Havle Nasıroğlu  adına Sarıköy’de yaptırılan cami dualarla ibadete açıldı. Şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıköy’de   Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu  tarafından annesi Havle Nasıroğlu adına Midyat’ın Nahit Katori  taşıyla yaptırılan 500 kişilik cami ile onarımı gerçekleştirilen türbenin açılışı yapıldı. Açılış öncesi  Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif  okundu, dualar edildi. Daha sonra ibadete açılan camide ilk namaz kılındı. Açılışın ardından merhum  Havle Nasıroğlu  hayrına 1000 kişilik davetliye, et, bulgur pilavı, kuru fasulye ve ayran ikram edildi.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin ve İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik , camilere verdiği desteklerden ötürü Türkiye Diyanet Vakfı Başkanlığı’ndan gönderilen teşekkür belgesini  Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na takdim etti. Açılış törenine  Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Albay Ebubekir Oğuz Utku, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Hüseyin Yücel ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrası açıklamada bulunan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, caminin hayırlı olmasını dileyerek, (Bu camiyi) annemin adına yaptırdım. (Mezarlık alanının) onarımını yaptık, mevlit verdik. Onarım için bütün arkadaşları, köylüleri, yetkilileri çağırdık. Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Bizim mevlide katıldılar. Midyat’a, dinimize, Sarıköy’e hayırlı olsun  dedi. İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik de Midyat Belediye Başkanı ilk baştan camilere değer veriyor. Hem camileri inşa ediyor, hem de camilerin ihtiyaçlarını gideriyor, onlara yardımcı oluyor. Sarıköy’de de perişan halde bir cami vardı, Belediye başkanı Allah ondan razı olsun (yeni bir cami) yaptı ve merhum annesinin adını (camiye) verdi. Bugünde hem annesinin ruhu için bir mevlit okutuldu, hem de caminin açılışını yaptık dedi.