MİDYAT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİ GÖREVİ ANTO NUAY’A VERİLDİ.

Midyat Belediye Başkan Vekilliği görevi Anto Nuay’a verildi.30 Mart 2015 Pazartesi 01:06

Midyat Belediye Başkanlığı Koltuğuna vekaleten , Süryani Meclis Üyesi Nuay Oturdu Bölgede geçmişleri 6 bin yıl öncesine dayanan Süryaniler, 1860 yılından buyana ilçe statüsüne kavuşan Midyat’ta ilk kez belediye başkanı vekilliği yapıyor.

Geçtiğimiz yıl 30 Mart’ta yapılan yerel yönetimler seçiminde Ak Parti’den belediye meclis üyeliğine seçilen Midyat Süryani Kiliseli Vakfı Başkanı Anto Nuay, tarihte ilk kez Midyat Belediye Başkanı Vekili yapan Süryani olarak tarihe geçti.

Ankara’ya giden Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yerine vekaleten Süryani cemaatine mensup Ak Partili meclis üyesi  Anto Nuay’ı  görevlendirdi. Nuay’ın tarihte ilk kez bir Süryani olarak belediye Başkanı Vekili olarak görevde bulunması hem yurt içinde hem de yurt dışında yaşayan Süryaniler arasında büyük sevinç yarattı.

Belediye başkanlığına vekalet eden Süryani Anto Nuay’ı, Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş ve İsveç Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Süryani asıllı Yılmaz Kerimo başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu, kanaat önderi ve vatandaş ziyaret ederek, tebrik etti.

120 YILDIR İLK KEZ OLUYOR

Midyat Belediye Başkanı Vekilliği görevi ile ilgili açıklama yapan Anto Nuay, Süryaniler olarak haklı bir sevinç yaşadıklarını belirterek,  120 seneden beri bir Süryani kardeşimiz bu koltukta oturmamış. Benim bu görevde bulunmam Süryani halkımızı çok sevindirdi. İmkanı olanlar gelip burada beni ziyaret edip hayırlı olsun dilediler, gelemeyenler de telefon açıp tebrik ettiler. Makamıma kadar gelip bizzat beni ziyaret eden ruhani liderimiz Metropolitimiz sayın Samuel Aktaş’a ve herkese teşekkür ediyorum. Belediye meclis üyesi olarak seçilmemi sağlayan ve bugünde başkan vekilliği gibi önemli ve böyle şerefli bir görevi bana bırakan belediye başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu’na teşekkür ediyorum.  Bu görevin bana verilmiş olması aslında Midyat’ta Süryanilerin, Ezidilerin, Kürtlerin ve Arapların birbirinden bir farkının olmadığını gösteriyor.  Hepimiz kardeşçe bu şehirde yüzyıllardır beraber yaşıyoruz ve çok mutluyuz. Belediye hizmetlerinde de gerek belediye başkanım ve gerekse de şuan ben hiçbir ayırım yapmadan buraya gelen herkesin işini halletmeye çalıyoruz. dedi.

Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş , işlerinden dolayı her gün yüzerce vatandaşın belediyeye uğradığını hatırlatarak, Belediye başkan vekilimiz sayın Anto Nuay, herkes tarafından seviliyor. Başkan vekilliği görevinin kendisine verilmesine herkes gibi bizlerde sevindik  diye konuştu. Öte yandan, geçtiğimiz yıl yapılan mahalli seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne meclis üyesi olarak seçilen Süryani asıllı Fabruniye Akyol, daha sonra belediye eşbaşkanı olarak görevlendirilmişti