MARDİN TANITIM GÜNLERİNE MİDYAT DAMGASINI VURDU

Mardin Tanıtım Günlerine Midyat damgasını vurdu25 Eylül 2013 Çarşamba 15:06

Bu yıl Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde ikincisi yapılan Mardin tanıtım günlerinde Midyat Belediyesi’nin açtığı standı yoğun ilgi gördü.

Dünyaya nam salan Katori Taşı, Acur Turşusu, Süryani Şarabı ve Telkari Gümüşüyle anılan dinlerin ve dillerin merkezi olarak adlandırılan Midyat, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 19–22 Eylül günleri arasında gerçekleşen tanıtım günleri etkinliğinde ziyaretçilerin akınına uğradı.

Gerçekleştirilen tanıtım günlerinde Midyat Belediyesi'nin standını İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkullubey ve Abdurrahim Akdağ, bürokratlar ve Ankara’da yaşayan Mardinlilerin yanı sıra birçok vatandaş ziyaret etti.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Mardin Tanıtım Günleri’nin önemine değinerek, bu tür organizasyonların Midyat’ın tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Nasıroğlu, “Midyat dünyaya da eşi ve benzeri olmayan dinlerin, dillerin bir arada yaşadığı ender kentlerden birisidir. Bunu çok önemsiyoruz ve bu tür organizasyonlara katılıyoruz.”dedi.

Midyat’ın tarihinden, kültürüne, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımının yapıldığını sözlerine ekleyen Nasıroğlu şöyle devam etti, “Mardin Tanıtım Günleri’nde Midyat damgasını vurdu diyebilirim. Çünkü hazırlıklarımızı aylar öncesinden yaptık. 10 kişilik ekip ile 200 metrekare alanda ve amacına uygun bir şekilde yapıldı. Adeta ziyaretçi akınına uğradık. Tarihi kentimizin, doğal güzelliklerini, ilçemizde üretilen ve kendi markalarımız olan telkari, acır turşusu, kuru üzüm, Süryani şarabımızı tanıtma fırsatı yakaladık. Bunun yanında Midyat’ın tarihi yansıtan, fotoğraf, CD, ve broşürlerle zenginleştirilmiş görsel temalarla Midyat’ımızın tanıtımını sağladık. Gelen davetlilerimize imkanlarımız ölçüsünde çeşitli hediyelikler verdik.” şeklinde konuştu.

img_1004.jpg

img_1061.jpg