MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, MİDYAT' TA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Midyat' ta19 Temmuz 2014 Cumartesi 23:40

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Midyat Belediyesi ve Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen sahur programına katıldı

Midyat’taki programda konuşan Bakan Şimşek, “Ortadoğu da büyük çalkantılar var. Büyük fitne fesat var her tarafta. Bir de İsrail’in zulmü var. Türkiye her zaman olduğu gibi maalesef bugün de bu zulme karşı direnişte tek başına. Ama Türkiye kendisine yakışanı yapıyor dedi.

Midyat Belediyesi ve Ak Parti Midyat İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği sahur programı Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Bir dizi ziyaret, açılış ve sahur programına katılmak için Midyat’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Şimşek, daha sonra Midyat’ta bazı yoksul aileleri ziyaret etti. Ailelerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyen Şimşek, ailelere çeşitli yardımlarda bulundu. Şimşek beraberindekiler ile birlikte, daha sonra Çavuşlu ve Acırlı mahallelerinde yakınları vefat eden ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Şimşek, düzenlenen sahur programına katılanlarla bir süre sohbet etti, daha sonra kendisine sunulan yemeklerden yedi.

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Erdoğan karşısında hiç bir şansının olmadığını söyleyen Bakan Şimşek, “Ben inanıyorum ki HDP’lilerden de destek alacağız. Yani HDP adayının şansını siz de biliyorsunuz yok. Dolayısıyla bu normal diğer seçimler gibi değil. Başbakanımızın bu bölgeye ne kadar hizmet getirdiği ortada dedi.

DAHA FAZLA HAK EDEN BAŞKA BİR İNSAN YOK

Şimşek, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak, Başbakan Erdoğan'dan başka bu makamı hak eden bulunmadığını savundu. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığını Sayın Başbakanımızdan daha fazla hak eden başka bir insan bilmiyorum” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Başbakanımız 40 yıllık siyasi tecrübesiyle ve son 11-12 yılda Türkiye’de yaptığı değişim ve dönüşümle şuan da aday olduğu cumhurbaşkanlığının ben inanıyorum ki kendisinden başka bu ülkede daha doğrusu hak eden kimse yok. Cumhurbaşkanlığı eskiden sembolik bir makam gibi görülebilir ama şimdi değil.” diye konuştu.

HÜKÜMET VE CUMHURBAŞKANI UYUMU ÖNEMLİ

Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, hükümet ile cumhurbaşkanı arasındaki uyumun küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu. Cumhurbaşkanlığı aslında geçmişte de ve önümüzdeki dönemde de eğer hükümetle uyumlu olmazsa Türkiye’nin önünü tıkayabilir. Çünkü 1980 sonrası yazılan Anayasa’da cumhurbaşkanı vesayet rejiminin merkezi bir anlamda. Yani herhangi bir kararname çıkartmak için herhangi sıradan bir atama yapmak için cumhurbaşkanıyla uyum gerekiyor. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığı bir sıradan sembolik bir makam değildir. İnşallah ilk kez devlet başkanımızı ilk kez halkın oylarıyla seçilecek cumhurbaşkanımızı sizin buradaki çabalarınızla ve ülkenin dört bir yanındaki çabalarla başbakanımızı seçeceğiz. Bu önümüzdeki dönemde Türkiye’nin çıkışının devam etmesi içindir. Bölgede özellikle huzur, barış ve istikrar için Türkiye’nin önemli bir aktör olma noktasında Türkiye’yi güçlendirecek bir şahsiyetin olması çok önemli. Ve uyum çok önemli. Geçmişte gördünüz bir anayasa kitapçığıyla bu ülkede büyük bir yıkım yaşandı, büyük bir kriz yaşandı. Hükümet ile cumhurbaşkanı arasındaki uyumu küçümsememek lazım. O uyum olmadı zaman bu her şeye yansır. Çözüm sürecinin bence geleceği açısından, yine Türkiye’de son dönemde yakaladığımız, elde ettiğimiz önemli ekonomik kazanımların korunması açısından, bu seçimler çok önemli.

ARTIK GENÇLERİMİZ ÖLMEYECEK

Çözüm sürecindeki çeşitli sıkıntıların varlığından haberdar olduklarını ancak kötümser olmadıklarını söyleyen Bakan Şimşek, çözüm sürecinin başarıyı ulaştırılması durumunda Ortadoğu için bir ilham kaynağı olacağını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü. Çünkü Ortadoğu’ya bakın, kavgaların temelinde ne var? Ya etnik milliyetçilik var ya da mezhep var. Biz ilk defa çok karmaşık bir sorunu Kürt meselesini daha çok demokrasi ile daha çok özgürlük ile ve kardeşlik hukuku içerisinde çözüyoruz. Çözme noktasında bir ilerleme kaydediyoruz. Bu çok önemli. Maalesef ne bu bölgede ne de çok daha geniş bir coğrafyada yani Rusya’dan Çin’e kadar, Balkanlar’a kadar geniş coğrafyada bu sorunlar bu şekilde çözülmüyor. Türkiye geçmişte bu sorunlarını bu şekilde çözme yeteneğini ortaya koyamamış. Ta ki Başbakanımız bu noktada çok güçlü bir irade ortaya koyuncaya kadar. Geçen hafta meclisten önemli bir tasarı geçti. O çözüm sürecini önemli bir aşamaya taşıyor. Bugün artık biz kaynaklarımızı terörle mücadeleye değil, milletimizin eğitimine, sağlığına ve alt yapısına harcayacağız. Bundan sonra ne dağlarda ne de şehirlerde ne ovalarda gençlerimiz inşallah hayatlarını kaybetmeyecek. O gençlerimiz bu ülkenin kalkınması için, birlik ve beraberliği için, kardeşliği için mücadele edecek. İşte aslında cumhurbaşkanlığı seçimi bir çok noktada bir dönüm noktası. Çözüm süreci açısından, Ortadoğu’daki bu çalkantılı dönemde Türkiye’nin iyi yönetilmesi açısından, ekonomide bu yaşanan yükselişin, çıkışın devamı açısından, buradaki hizmetler açısından bence çok önemli. Ben inanıyorum ki BDP’lilerden de destek alacağız. Yani HDP Adayı şansını siz de biliyorsunuz yok. Dolayısıyla bu normal diğer seçimler gibi değil. Başbakanımızın bu bölgeye ne kadar hizmet getirdiği ortada

BAKAN ŞİMŞEK VATANDAŞLARLA SAHUR YAPTI

Sahura, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, AK Partili yöneticiler, STK tmsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bir süre aile çay bahçesinde oturan ve buradaki vatandaşlarla konuşan Şimşek, katılımcılarla fotoğraf çektirdikten sonra Midyat’tan ayrıldı.

ek.jpg.

.ek2-001.jpg